Зіра (кумин)
Зіра (кумин)Зіра (кумин)

Зіра (кумин)


3 відгуки
100 г
127 100 г
Є в наявності

Чим особлива зіра (кумин)?

  • Зіра або кумин  це смугасте насіння сірого кольору з сильним пряним запахом і гострим, горіховим смаком.
  • Містить ефірні масла. Вони зменшують запалення в організмі та попереджають серцево-судинні захворювання.
  • Природний антисептик — вповільнює кліткове старіння і стимулює відновлення організму.
  • Регулярне вживання зіри має легкий послаблюючий та сечогінний ефект.
  • Спеція корисна для годуючих мам  покращує вироблення молока.

Як використовувати зіру (кумин)?

  • Традиційна спеція для східного плову, страв із бобових, рису, макаронів, заправок, соусів, борщів та супів.
    Чудово смакує з овочами, особливо з морквою та картоплею.
  • Використовуйте при маринуванні та консервації.
  • Зіра надає легкий пряний аромат кисломолочним продуктам, запіканкам і несолодкій випічці.
  • Добре поєднується зі всіма прянощами, особливо з коріандром, куркумою, фенхелем, корицею, імбирем, кмином, лавровим листом, чорним та духмяним перцем.
  • Маленька порада від нас ❤️
    Для кращого розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або просто на сухій сковорідці.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до 3 років.

Зіра / Індія.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 32 г, вуглеводи – 32 г. Калорійність – 112 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.

Картопля в йогурті з петрушкою

Інгредієнти:

  1. Картопля — 1 кг.

  2. Натуральний йогурт (або рослинне молоко) — 300 г.

  3. Петрушка — 1 ч.л.

  4. Зіра — 1 ч.л.

  5. Сироп топінамбура — 20 г.

  6. Часник — 2 зуб.

  7. Перець чилі — 10 г.

  8. Сіль морська — 1 ч.л.

  9. Чорний перець — 1 ч.л.

  10. Авокадо — 1 шт.

  11. Кокосова олія  сиродавлена — 20 мл.

  12. Зелень свіжої петрушки  для прикраси.

Приготування:

1. Картоплю поріжте кубиками 3 см, покладіть у  миску.
Додайте йогурт, петрушку, часник і зіру, сироп топінамбура, олію і трохи перемішайте. За бажанням додайте перець чилі.

2. Поставте на 2-3 години в холодильник.

3. Авокадо розріжте на 4 частини, уздовж і впоперек, відокремте кісточку і шкірку,  і покладіть разом із картоплею в розігріту сковорідку, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте до готовності.

4. Викладіть на тарілку і декоруйте свіжою петрушкою.️

5. Якщо використовуєте мед. Додайте його вже у злегка охолоджену страву.

Смачного! 
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення