Курага (турецька)
5 відгуків
300 г
Є в наявності
У чому користь кураги турецької?
- Курага — це сушені цілі абрикоси без кісточок.
- Не містить цукру та барвників.
- Багата на вітамін А (добова потреба 1000 мкг) — містить 583 мкг на 100 г продукту, тому регулярне вживання кураги зміцнює нігті, волосся та покращує стан шкіри.
- Містить вітамін Е (добова потреба 8-12 мг) — 5,5 мг/100 г. Він є потужним атиоксидантом і забезпечує омолодження та захист клітин.
- Курага займає третє місце по вмісту калію (добова потреба 2500-3500 мг) — 1717 мг на 100 г продукту. Цей мінерал регулює роботу серця, нервової системи, скелетних і гладких м'язів.
- Багата на клітковину, яка допомагає тамувати голод та стимулює роботу кишківника.
Як споживати курагу?
- Беріть курагу зі собою на роботу, навчання чи прогулянку, як смачний та корисний перекус.
Лайфхак від нас: для більшої ситості можете міксувати із горішками. - Додавайте до каші, сирників, випічки чи десертів.
- Хочете спробувати усі види нашої кураги?:) Тоді зверніть увагу на мікс кураги.
- Денна норма для дорослих — 40 грам (3-5 шт), дітям від 1 року — 10-20 гр (1-2 шт).
- Щоб курага стала помаранчевого кольору, її висвітлюють діоксидом сірки. Щоб змити діоксид, курагу варто просто замочити на 5 год у воді.
Лайфхак від нас: для більшої ситості можете міксувати із горішками.
Чого не варто?
- Не варто споживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем щодо вживання кураги людям із цукровим діабетом.
Курага / Туреччина.
на 100 г: білки – 5 г, жири – 0 г, вуглеводи – 51 г. Калорійність - 215 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців.