Масала до чаю та кави
Чим особлива масала до чаю та кави?
Чайна масала — суміш пряностей з насиченим ароматом і пряним, пекучо-солодким смаком.
Імбир і кориця мають протизапальні властивості і особливо корисні при простудних захворюваннях.
В основі суміші — куркума. Це природний антибіотик, який знімає запалення і очищує кров від токсинів.
Масала — природний енергетик. Вона бадьорить, тонізує і усуває сонливість. Ми любимо смакувати її з ранковою кавою:)
Як використовувати масалу?
- Традиційна суміш для приготування напою на основі чорного чаю та молока. Додавайте у трав’яний чай, каву або фруктові напої.
- Можна приготувати самостійний напій з масалою. Для цього змішайте 1/3 ч.л. масали з медом та лимоном.
- При використанні додавайте 1/3 ч.л. масали на 200-250 г напою.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
- Вживати дітям до 3-х років та вагітним жінкам.
Масала-кава
Інгредієнти:
Кава — 1 ст. л.
Мед чи сироп — 1-2 ч.л.
Молоко рослинне за смаком — ½ скл.
Вода - ½ скл.
Масала до чаю та кави - ⅓ ч.л.
Приготування:
1. Воду і молоко налийте в каструлю і доведіть до кипіння.
2. До киплячої рідини додайте каву. Перемішайте і додайте спеції. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть на дуже повільному вогні 3 хвилини.
3. Процідіть через сито в чистий сотейник і, постійно помішуючи, підігрійте на повільному вогні до кипіння. Залиште трішки настоятись. Додайте мед чи сироп та розмішайте.
Ароматна і пряна кава готова! Подавайте теплою.
Масала-чай
Інгредієнти на 1 порцію:
Молоко (рослинне за смаком) — ½ скл.
Вода — 1 скл.
Чай чорний/зелений — ½ ст. л.
Мед чи сироп — 1 ч.л. (за бажанням).
Масала до чаю та кави — ⅓ ч.л.
Лавровий лист — за бажанням.
Приготування:
1 Помістіть спеції в невелику каструльку, залийте склянкою води, доведіть до кипіння і кип'ятіть близько хвилини. Додайте чай і кип'ятіть ще хвилину.
2. Залийте склянкою молока, додайте ще лавровий листочок.
3. Доведіть молоко до кипіння і кип'ятіть близько однієї хвилини.
4. Готовий чай процідити через ситечко і додати мед чи сироп.
Подавайте теплим.