Десертна масала
Що таке десертна масала та в чому її користь?
- Десертна масала — це суміш прянощів: коріандру, кориці, кардамону, мускатного горіха, гвоздики, бодяну та духмяного перцю.
- Кориця містить кальцій і клітковину, які необхідні для серцево-судинної системи.
- Коріандр багатий на дубильні речовини. Вони захищають клітини організму від вірусів.
- Мускатний горіх вбиває бактерії в роті та покращує здоров'я зубів і ясен.
- Кардамон стимулює секрецію шлункового соку і покращує травлення.
Як використовувати десертну масалу?
- Додавайте у кондитерські вироби, десерти для пряного аромату. Можна додавати і у тісто, і у начинку.
- Використовуйте масалу як натуральний ароматизатор для джемів та варення. Класно смакує до кави, чаю, в молоці, фруктових напоях і коктейлях.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
- Вживати дітям до 3-х років та вагітним жінкам.
Чатні яблучно-сливовий
Інгредіенти:
Слива — 500г.
Яблука кисло-солодкі — 500г.
Лимон — 1 шт.
Чилі перець — 1 шт.
Імбир (свіжий) — 1 ст.л.
Цибуля червона — 2 шт.
Часник (можна замінити — 1/5 ч.л. асафетиди) — 1 ч.л.
Гірчиця — 1 ч.л.
Цукор кокосовий — 100- 150 г.
Десертна масала — 1 ч.л.
Перець білий — за смаком.
Приготування:
Фрукти помийте і поріжте. З лимона вичавіть сік. Почистіть і поріжте цибулю, часник, імбир, чилі. У мультиварку закиньте сливу, яблука, лимонний сік і цукор, цибулю. На режимі «випічка» довести до кипіння, потім включити режим «гасіння» години на 2.
Прянощі перетріть у ступці.
Додайте до майже готового чатні імбир, часник, наші спеції і протушкуйте ще 30 хв. Гарячим наливаємо в чисті стерильні банки.
Готово!
Чатні чудово підходить до страв із соєвим фаршем, битками та стейками.
Чатні з білковими стравами споживайте краще у першій половині дня.