Томат мелений (преміум)
Чим особливий томат мелений (преміум)?
- Томат мелений (преміум) — висушені та подрібнені помідори.
- Має кисло-солодкий насичений смак та аромат.
- Містить алкалоїд капсаїцин, який стимулює вироблення гормону щастя ендорфіну і покращує настрій.
- Потужний антиоксидант — за вмістом вітаміну С перевершує цитрусові і чорну смородину. Вітамін С покращує синтез колагену і укріплює імунітет.
- Сушений томат містить калій, який попереджає набряки та знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Як використовувати томат мелений (преміум)?
- Томат — універсальна пряність. Чудово смакує в овочевих і грибних стравах, лечо, рагу, супах, борщах, соусах, підливах.
- Додавайте в страви з рису і бобових, пироги та запіканки. Томат прекрасно доповнить смак картоплі, баклажанів та макаронів.
- Добре поєднується із базиліком, гвоздикою, зірою, чорним та духмяним перцем, паприкою, орегано, чебрецем, часником, петрушкою, коріандром.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Італійський томатний соус (сирий варіант)
Інгредієнти:
Томати чері — 300 г;
Зелень кропу, петрушки — разом 1 пучок;
Базилік зелений — 10 г;
Часник — 30 г;
Болгарський перець — 1 шт;
Мелена паприка — 2 ст.л.;
Томат мелений — 1 ст.л.;
Кумин (зіра) — ¼ ч.л.;
Чорний перець мелений — ½ ч.л.
Перець чілі — за смаком;
Сіль морська — 1 ч.л.
Приготування:
1. Свіжі овочі та зелень промийте та обсушіть серветкою. 2. Болгарський перець очистіть від насіння. Поріжте на шматочки.
3. Часник очистіть. Майте на увазі - 30 грам часнику - це одна велика головка. Якщо блендер Не супер-потужний, то зелень краще порізати. Завантажте в блендер всі інгредієнти і подрібніть в режимі «пульс» так, щоб в соусі залишилися невеликі шматочки овочів.
Оформлення: Італійський соус краще настояти протягом ночі, хоча спокуса з'їсти його моментально, незважаючи на гостроту, дуже велика, але саме в процесі настоювання соус отримає по-справжньому приголомшливий смак. Використовувати цей соус можна (і потрібно) як в живій, так і в традиційній кухні. Втім, сильно захоплюватися не варто - все-таки, він дійсно гострий.