Томат мелений (вищий ґатунок)
Чим особливий томат мелений (вищого ґатунку)?
- Томат мелений (вищого ґатунку) — це висушені та подрібнені помідори.
- Має кисло-солодкий насичений смак та аромат.
- Містить алкалоїд капсаїцин, який стимулює вироблення гормону щастя ендорфіну і покращує настрій.
- Потужний антиоксидант — за вмістом вітаміну С перевершує цитрусові і чорну смородину. Вітамін С покращує синтез колагену і укріплює імунітет.
- Сушений томат містить калій, який попереджає набряки та знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Як використовувати томат мелений (вищого ґатунку)?
- Томат — універсальна пряність. Чудово смакує в овочевих і грибних стравах, лечо, рагу, супах, борщах, соусах, підливах.
- Додавайте в страви з рису і бобових, пироги та запіканки. Томат прекрасно доповнить смак картоплі, баклажанів та макаронів.
- Добре поєднується із базиліком, гвоздикою, чорним та духмяним перцем, паприкою, орегано, чебрецем, часником, петрушкою, коріандром.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Вегетаріанський борщ
Інгредіенти:
Квасоля — 0,5 скл.;
Буряк — 1 шт.;
Морква — 1 шт.;
Томати мелені — 2 ст.л.;
Броколі/цвітна капуста — 1/2 шт.;
Листя з буряку — 1 шт.;
Зелень (за бажанням) — 1 пучок;
Цибуля — 1 ст.л.;
Лавровий листок — 2 шт.;
Часник (можете замінити 1/2 ч.л. асафетиди) — 2 ч.л.;
Перець чорний горошком — 3-4 шт.;
Куркума — 0,5 ч.л.;
Паприка копчена — 1/2 ч.л.;
Орегано — 1/2 ч.л.;
Сіль — за смаком.
Приготування:
Замочіть на ніч квасолю, можна взяти консервовану, та краще замочити.
Ретельно промийте квасолю, поставте варитися до готовності, туди ж киньте лавровий листок.У сковорідці потушкуйте цибулю, моркву, потім натертий соломкою буряк, потім туди відправте капусту, трохи спецій, в самому кінці томати, половину часнику і решту спецій (для розкриття смаку). За бажанням можете додати більше орегано!
Коли квасоля звариться, перекладіть всі овочі в каструльку, перемішайте.
Поріжте листя буряка, решту часнику і відправте в борщ. Вимкніть вогонь і дайте настоятися.
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.