Паприка солодка мелена
6 відгуків
100 г
Під замовлення (1 доба)
Чим особлива паприка солодка (мелена)?
- Паприка — це пряність яскраво-червоного кольору з сушеного солодкого перцю.
- Смак солодкий, насичений, з ледь відчутною гірчинкою.
- У ній багато вітаміну Р, який робить судини більш еластичними і міцними.
- Потужний антиоксидант — за вмістом вітаміну С перевершує цитрусові і чорну смородину. Вітамін С покращує синтез колагену і укріплює імунітет.
- Паприка містить алкалоїд капсаїцин, який стимулює вироблення гормону щастя ендорфіну і покращує настрій. Саме він робить паприку гострою :)
Як використовувати паприку солодку (мелену)?
- Паприка — універсальна пряність. Це водночас і ароматна приправа, і природний барвник.
- Додавайте до усіх овочевих страв, запіканок, супів, борщів, домашніх соусів, підлив.
- Добре смакує з м'ясом, грибами, картоплею і макаронами. Надає їм пікантність і червоний відтінок.
- Поєднується з часником, коріандром, базиліком, лавровим листом, перцем чилі.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати вагітним і годуючим мамам.
Паприка / Перу.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 17 г, вуглеводи – 29 г. Калорійність – 318 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців