Пажитник (фенугрек)
Пажитник (фенугрек)Пажитник (фенугрек)

Пажитник (фенугрек)


5 відгуків
100 г
39 100 г
Під замовлення (1 доба)

Чим особливий пажитник (фенугрек)?

  • Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман) — це тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору.
  • Смак пряний, трішки гіркуватий з горіхово-грибним присмаком.
  • Містить речовину діосгенін, яка схожа по дії з жіночим статевим гормоном  естрогеном. Тому нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи і полегшує менструальні болі.
  • Багатий на калій — 770мг на 100г продукту. Калій нормалізує артеріальний тиск і укріплює серцевий м'яз.
  • Фенугрек містить багато розчинної і нерозчинної клітковини. Знижує швидкість засвоєння вуглеводів і рівень глюкози в крові.

Як використовувати пажитник (фенугрек)?

  • Щоб повністю розкрити аромат пажитника та забрати надлишок гіркоти  обсмажте його декілька хвилин на сухій сковорідці.
  • Пажитник має властивість згущувача, тому приправляйти ним супи, підливи, соуси.
  • Спробуйте поєднати з морквою та нутовим омлетом. Смакота ❤️
  • Додавайте до страв з картоплі та грибів, овочів, бобових. Використовуйте для ароматизації тіста і випічки. 
  • Добре поєднується усіма прянощами, а особливо з куминомкоріандром, петрушкою, чорним перцемтим’яном.
  • Залийте 1 ст. л. просмаженого насіння пажитника окропом і варіть 5 хвилин. Додайте мед та лимон. Тонізуючий ранковий напій готовий :)

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням при підвищеному рівні естрогену, підвищеному згортанні крові та на ранніх місяцях вагітності.

Пажитник / Індія.
на 100 г: білки – 23 г, жири – 6 г, вуглеводи – 58 г. Калорійність: 385 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців

Кульки з броколі і фісташками



Інгредієнти:

  1. Капуста броколі 500 г;

  2. Несолені фісташки 100 г;

  3. Кріп 100 г;

  4. Горіхи грецькі  30 г;

  5. Часник подрібнений — 1 зубчик;

  6. Лляна або гарбузова олія 1 ст.л.;

  7. Перець чорний мелений за смаком;

  8. Пажитник - 1 ч.л.

Приготування:

1. Броколі доведіть до кипіння у воді. Дайте охолонути, відіжміть зайву рідину і подрібніть в блендері.

2. Фісташки очистіть і дрібно порубайте, можна трохи потовкти їх в ступці.

3. Зелень і часник наріжте дуже дрібно.

4. Броколі змішайте із зеленню, додайте фісташки, часник, грецький горіх, олію, змелений пажитник і перець.

5. З отриманої суміші скачайте кульки.
Можна їх їсти одразу або охолодити в холодильнику перед подачею.

Смачного.

Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення