Мускатний горіх цілий
Чим особливий мускатний горіх (цілий)?
- Мускатний горіх — це пряність з сильним ароматом та терпким, пекучим смаком. Сам мускатний горіх — серцевина плоду, як ядра абрикосової кісточки.
- Містить вітаміни групи В, тому покращує розумову діяльність та підсилює концентрацію і пам'ять.
- Джерело калію, міді і заліза, які підтримують роботу серцево-судинної системи. Вони знижують кров'яний тиск, розширюють судини і нормалізують ритм серця.
- Мускатний горіх містить ефірні масла, які мають антибактеріальну дію і підтримують імунітет в період сезонних захворювань.
- Має антиоксидантні властивості, які захищають клітини нашого організму від старіння та окислення.
Як використовувати мускатний горіх (цілий)?
- Додавайте мускатний горіх до солодких страв та напоїв. Ідеально підходить для ароматизації цукерок, шоколаду, варення, тіста та всіх кондитерських виробів.
- Класно смакує з грибними стравими, макаронами, картоплею та гарбузом.
- Додавайте мускатний горіх у страви перед завершенням теплової обробки, а в тісто при замішуванні.
- Радимо вживати не більше 1-го горіха на день.
- Зберігайте горіхи цілими і подрібнюйте безпосередньо перед використанням.
- Якщо ви ще не куштували наш пряний шоколад з журавлиною, куди входить мускатний горіх — саме час спробувати ❤️
- Добре поєднується із чорним та духмяним перцем, кропом, імбирем, базиліком, кардамоном, коріандром, майораном, корицею, гвоздикою, кмином, м’ятою.
- При безсонні залийте 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха склянкою теплого молока, додайте трішки меду і випийте перед сном. Такий напій також корисний для дітей з неспокійним сном, але дозу мускатного горіха зменшіть до 1/4 ч.л.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати дітям до семи років.
Різдвяне печиво-чоловічки
Інгредієнти:
Борошно пшеничне цільнозернове — 2 склянки;
Сода харчова — ½ ст.л.;
Кориця — ½ ст.л.;
Імбир — 2 ч.л.;
Мускатний горіх — ½ ч.л.;
Гвоздика — ½ ч.л.;
Кокосова олія — ½ склянки;
Кокосовий цукор — ½ склянки;
Сироп агави — ⅓ склянки;
Рослинне молоко — ¼ склянки;
Ванілін — ½ ч.л.
Приготування:⠀
1. Змішайте борошно, харчову соду, корицю, імбир, мускатний горіх і гвоздику.
2. У окремій мисці збийте кокосову олію з кокосовим цукром протягом 1-2 хвилин, поки суміш не стане однорідною і легкою.
3. Додайте рослинне молоко, сироп, ваніль, і збивайте ще 30 секунд, щоб все ретельно перемішалося.
4. Цю суміш поступово додавайте до суміші борошна і змішуйте до тих пір поки суміші не об'єднаються.
5. Оберніть тісто плівкою і дайте настоятися як мінімум 2 години.
6. Розігрійте духовку до 180℃.
7. Розкатайте тісто на пергаментному папері. Пласт тіста зробіть товщиною 0,5 см. Використовуйте формочки для вирізання тіста. Наприклад чоловічків.
8. Випікайте печиво протягом 8-10 хвилин, поки печиво злегка не підрум'яниться.
Дайте їм повністю охолонути перед декоруванням.
Веселого Вам святкування!