Асафетида мелена 100%
Що таке асафетида 100% та чим вона особлива?
- Асафетида — це застиглий сік коріння однойменної рослини.
- Має вигляд зернистої маси з різким інтенсивним ароматом. Нагадує запах часнику та цибулі.
- Має сильну протимікробну і антибактеріальну дію, тому стимулює травлення і вбиває патогенні бактерії в шлунково-кишковому тракті.
- Асафетида — потужний знеболюючий засіб. Можна застосовувати як компрес при зубному болю та болях у животі.
- Розчин асафетиди з водою допомагає прочистити горло та полегшити симптоми ангіни.
Як використовувати асафетиду 100%?
- Перед вживанням обсмажте асафетиду в олії чи маслі, щоб рівномірно розподілити спецію в страві.
- Додавайте до страв з бобових та зернових — це забезпечить легке травлення та відсутність спазмів чи важкості.
- Ідеально смакує з рисом, сочевицею, машем, нутом, різноманітними кашами. Вдало доповнює страви з картоплі та тушкованих овочів.
- Асафетида — інтенсивна спеція, тому радимо додавати її в мікродозах.
- Не поєднується з часником та цибулею, але успішно їх заміняє.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Обережно вживати вагітним жінкам та при підвищеній кислотності шлунку.
Овочевий суп з булгуром
Інгредієнти:
Картопля — 2 шт;
Асафетида — ¼ ч.л;
Морква — 1 шт;
Селера — 2 стебла;
Помідори — 2 шт;
Карі — 1 ч.л.;
Булгур — 5 ст.л.;
Петрушка свіжа — 1/3 пучка;
Сіль чорна — за смаком;
Олія кокосова— 3 ст.л.
Приготування:
1. У товстостінній каструлі розігрійте олію, додайте нарізану кубиками моркву, якщо треба, влийте ще трохи рослинної олії і готуйте, поки морква не посвітлішає.
2. Додайте подрібнену селеру, та булгур. Помішуючи, готуйте близько 3-ох хв.
3. Додайте асафетиду. На помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи, залийте окропом та залиште на кілька хвилин. Злийте воду, потримайте в холодній воді і зніміть з помідорів шкірку. Очищені помідори дрібно наріжте та покладіть в каструлю. Туди ж помістіть нарізану кубиками картоплю.
4. Все перемішайте, додайте карі і готуйте 1-2 хв.
5. Влийте близько 2-2.5 л. кип'яченої води (або овочевого бульйону). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть суп до готовності картоплі і булгуру. За кілька хвилин до закінчення приготування, додайте дрібно нарізану зелень. Суп готовий.
Смачного!
Чудово пасує для обіду та вечері.
Вегетаріанська смажена “рибка”
Інгредієнти:
Сир Тофу (Панір чи Адигейський) — 150 г;
Готові листи водорості норі — 3-4 шт.
Вода — 100 мл;
Борошно — 2 ст.л.;
Чорний перець — ½ ч.л.;
Куркума — ½ ч.л.;
Асафетида — ½ ч.л.;
Сіль — ½ ч.л.;
Кокосова олія — 1-2 ст.л.
Приготування:
1. Сир поріжте невеликими брусочками. Листи норі ножицями розріжте навпіл. Приготуйте кляр з борошна, води, спецій і солі. Кляр краще робити негустим, щоб виходило менше масла.
2. Прямокутники норі опустіть на кілька секунд в воду, щоб вони розм'якшилися і один раз обмотайте ними кожен шматочок сиру, після чого кожен з них занурте в кляр.
3. Обсмажте на сковороді з 2 сторін в невеликій кількості олії до рум'яної скоринки. Подавайте "рибку" з улюбленими соусами або до гарнірів.
Смачного!
Найкраще смакувати страву в обідній час.