Асафетида 40%
Що таке асафетида 40% та чим вона особлива?
- Асафетида — це застиглий сік коріння однойменної рослини.
- Має вигляд зернистої маси з різким інтенсивним ароматом. Нагадує запах часнику та цибулі.
- Має сильну протимікробну і антибактеріальну дію, тому стимулює травлення і вбиває патогенні бактерії в шлунково-кишковому тракті.
- Асафетида — потужний знеболюючий засіб. Можна застосовувати як компрес при зубному болю та болях у животі.
- Розчин асафетиди з водою допомагає прочистити горло та полегшити симптоми ангіни.
Як використовувати асафетиду 40%?
- Перед вживанням обсмажте асафетиду в олії чи маслі, щоб рівномірно розподілити спецію в страві.
- Додавайте до страв з бобових та зернових — це забезпечить легке травлення та відсутність спазмів чи важкості.
- Ідеально смакує з рисом, сочевицею, машем, нутом, різноманітними кашами. Вдало доповнює страви з картоплі та тушкованих овочів.
- Асафетида — інтенсивна спеція, тому радимо додавати її в мікродозах.
- Не поєднується з часником та цибулею, але успішно їх заміняє.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Обережно вживати вагітним жінкам та при підвищеній кислотності шлунку.
Рис по-мексиканськи
Інгредієнти:
1. Кокосова олія — 1 ст.л.;
2. Морква — 1 шт.;
3. Асафетида — ½ ч.л.;
4. Рис Басматі (промитого) — 1 скл.;
5. Змелене насіння чіа — 1 ч.л.;
6. Зіра — ½ ч.л.;
7. Томати нарізані — ½ скл.;
8. Вода — 2 скл.;
9. Зелений горошок — ½ скл.;
10. Сіль морська — за смаком;
11. Перець чілі — ½ ч.л. (за бажанням).
Приготування:
1. Розігрійте олію в сотейнику або каструлі на середньому вогні. Додайте моркву з асафетидою і дрібкою солі, і обсмажуйте 2-3 хвилин до м'якості.
2. Додайте рис, томати, чіа, спеції і воду. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою ще 15-20 хвилин або до м'якості рису.
3. Зніміть з вогню, швиденько додайте горошок в сотейник і залиште під кришкою ще на 5 хвилин.
4. Збийте рис виделкою, приправте за смаком і подавайте теплим.
Найкраще вживати в обідній час та після тренувань.
Овочеві оладки
Інгредієнти:
Борошно нутове (або інше) — 1,5 скл.;
Гарбузове пюре — 1 скл.;
Морква — 1 шт.;
Шпинат — 50 г.;
Сіль — 1 ч.л.;
Карі класичний — 1 ч.л
Пряні трави (базилік, кмин, майоран, кріп) — на смак;
Асафетида — ½ ч.л.;
Вода (окріп) — ⅓ скл.;
Сода — ½ ч.л.
1. Моркву натріть на дрібній тертці. Шпинат можна використати заморожений, для цього на ніч покладіть в морозильник, а вранці витисніть з нього зайву воду і дрібно наріжте.
2. Перемішайте всі інгредієнти крім води і соди, дайте настоятись приблизно 15 хвилин. Соду залийте окропом і додайте в тісто. Якщо воно вийшло дуже густе, то додайте ще трішки води.
3. Випікаються млинці досить швидко - достатньо підрум'янити з кожного боку на середньому вогні.
Смачного!
Найкраще вживати в першій половині дня та в обідній час.