Сванська сіль (суміш, мікс)
Сванська сіль (суміш, мікс)Сванська сіль (суміш, мікс)

Сванська сіль (суміш, мікс)


13 відгуків
125 г
89 125 г
Під замовлення (1 доба)

Чим особлива сванська сіль (суміш, мікс)?

  • Сванська сіль  традиційна грузинська суміш спецій: коріандр, куркума, перець чилі, кріп, сунелі, часник і сіль.
  • На смак пікантно-солена з насиченим пряним ароматом.
  • Спеції в складі багаті на корисні властивості:
    - коріандр — джерело вітаміну К, тому укріплює скелет і підвищує рухову активність;
    - куркума — містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень;
    - чилі — містить речовину капсаіцин. Вона вбиває шкідливі бактерії;
    - кріп — джерело ефірних масел, які підвищують апетит і стимулюють виділення шлункового соку;
    - часник — містить речовину аллацин, яка знижує ризик хвороб серця.
  • Містить дуже малу кількість солі, тому не затримує воду в організмі.

Як використовувати сванську сіль (суміш, мікс)?

  • Це універсальна спеція  додавайте до будь-яких страв, щоб підкреслити смак та аромат. 
  • Використовуйте у консерваціях, соусах та маринадах.
  • Сванська сіль надає стравам не тільки соленість, але й незвичайний пряний присмак. Тому така страва не потребує додаткових спецій. Але, орієнтуйтесь лише на свій смак :)

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до 3-х років.

коріандр мелений, куркума, перець чилі, насіння кропу (мелене), уцхо-сунелі, часник, сіль / Грузія.
Калорійність на 100 г — 5 ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.

Салат із редиски зі сметаною


Інгредієнти:

  1. Редиска середнього розміру — 10 шт.

  2. Пучок зеленої цибулі (2-3 см в діаметрі) — 1 шт.

  3. Листя салату — 1 шт.

  4. Сметана (як варіант кокосові вершки або кокосове молоко густе )— 3-4 ст.л.

  5. Сванська сіль - 1/3 ч.л.

Приготування:

  1. Листя салату вимийте, просушіть, наріжте широкими смужками. Редиску вимийте й обсушіть, зріжте корінець і залишки гички, якщо головки редиски дрібні, то наріжте їх кружальцями 2 мм. шириною і розріжте наполовину, якщо вони великі.

  2. З'єднайте цибулю, кріп, листя салату і редиску, посоліть , додайте сметану (соус), перемішайте.
    Від солі редис і зелень швидко пускають сік, тому салат солити і перемішувати необхідно безпосередньо перед подачею.
    Подавайте відразу ж.

Смачного!


Підходить для обіднього та вечірнього прийому їжі.


Баклажани по-грузинськи


Інгредієнти:

  1. Баклажани - 1шт. (400 г.).

  2. Перець болгарський - 300 г.

  3. Цибуля - 200 г.

  4. Часник  - 2 зубчики.

  5. Вода - 300 мл.

  6. Томатна паста - 80 г.

  7. Сіль сванська - 1/2 ч.л.

  8. Цукор кокосовий — 2 ч.л.

  9. Оцет яблучний чи рисовий — 20 мл.

  10. Кокосова олія сиродавлена — 20 мл.

  11. Аджика (суміш) — 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Перець помийте, очистіть від насіння, поріжте соломкою.
    Баклажани поріжте досить великими брусочками (шкіру не знімайте).
    Почистіть цибулю та наріжте півкільцями.

  2. У 1,5 л води розведіть томатну пасту. Якщо хочете, можете пропустити помідори через соковижималку, щоб вийшло 1,5 л. соку.

  3. Овочі викладіть у велику каструлю, залийте розведеним соком і поставте на середній вогонь, періодично помішуючи.

  4. Коли суміш почне закипати, додайте сіль, цукор, аджику, олію і оцет. Варіть на середньо-слабкому вогні, помішуючи, 40 хв. Потім додайте часник, пропущений через прес, перемішайте і варіть ще 10 хв.

  5. Після остигання приберіть до холодильника на декілька годин або на ніч. Вранці можете насолоджуватися смачним салатом.

Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення