Аджика червона (напівсуха)
3 відгуки
90 г
Є в наявності
Чим особлива аджика червона (напівсуха)?
- Аджика червона — це абхазька гостра приправа з суміші спецій.
- На смак пікантна солодко-гіркувата.
- Містить речовини алкалоїди. Вони стимулюють травлення і допомогають перетравлювати важку жирну їжу.
- Стручковий перець джерело капсациїну — природний антибіотик, який очищує бронхи і виводить мокроту.
- Аджика має антибактеріальні властивості, тому зменшує шкідливі бактерії в кишківнику.
Як використовувати аджику зелену (напівсуху)?
- Чудово підходить до усіх страв кавказької кухні. Додавайте до супів, страв з рису, овочів, бобових, картоплі.
- Добре смакує у маринадах чи заправці до борщу — надає їм тонкий пікантий смак.
- Якщо ви ще не куштували сирні страви з аджикою — наполегливо рекомендуємо :)
- Ділимось універсальним рецептом соусу з аджики ❤️
1 варіант. Розведіть суху приправу з невеликою кількістю оцту до консистенції густої пасти.
2 варіант. Змішайте суху аджику з йогуртом/ кефіром/ сметаною до консистенції пасти.
Все, тепер можна додавати в улюблені страви:)
1 варіант. Розведіть суху приправу з невеликою кількістю оцту до консистенції густої пасти.
2 варіант. Змішайте суху аджику з йогуртом/ кефіром/ сметаною до консистенції пасти.
Все, тепер можна додавати в улюблені страви:)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості інгредієнтів.
- Вживати аджику при хронічних гастритах, загострених хворобах печінки та нирок.
Перець гострий, коріандр, пажитник, лавровий лист, майоран, базилік, петрушка, кріп, гірчиця, фенхель, сіль, сушений часник та цибуля / Україна.
на 100 г: білки — 1 г, жири — 5 г, вуглеводи — 3,5 г. Калорійність — 59 Ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Тофу на відкритому вогні
Інгредієнти:
2. Аджика червона — 1 ч.л.
3. Хмелі-сунелі — 20 г.
4. Йогурт чи кокосові вершки — 2 ст.л.
5. Кокосова олія сиродавлена — 1 ст.л.
Для соусу:
7. Овочевий бульйон (або вода)— 2 ст.л.
8. Сіль — дрібка.
9. Часник — 2 зубчики.
Приготування:
1. Посипте тофу сіллю хмелі-сунелі та перцем, додайте олію.
2. Аджику змішайте з йогуртом і намажте тофу та залиште на 1 годину в холодильнику.
За цей час підготуйте вугілля на мангалі.
3. Покладіть сир на решітку та обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку, постійно перевертаючи.
4. Приготуйте соус: подрібніть часник, додайте бульйон або воду, посоліть.
Готовий сир подавайте з соусом та овочами.
Смачного!
Найкраще готувати сир в обідній час.
Картопляний суп із солодким перцем
Інгредієнти:
1. Цибуля — 1 шт.
2. Часник — 4 зубчики.
3. Петрушка — дрібка.
4. Перець болгарський (зелений і жовтий) — 2 шт.
5. Томат — 2 шт.
6. Картопля (або батат) — 2 шт.
7. Кокосова олія — 2 ст.л.
8. Аджика (червона) — 2 ст.л..
9. Сіль — дрібка.
10. Вода — 1 л.
Приготування:
1. Очистіть цибулину і наріжте. Подрібніть очищений часник і з`єднайте з петрушкою у мисці. Наріжте жовтий перець і невелику частину зеленого перцю на шматочки. Наріжте томати і картоплю на маленькі шматочки.
2. Розігрійте каструлю із додаванням олії. Спочатку обсмажте цибулю, потім овочі. Влийте воду і варіть до готовності. Наприкінці додайте петрушку з часником, аджику, сіль і перемішайте.
Викладіть суп в тарілку. Прикрасьте зеленню із часником.
Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.