Аджика зелена (напівсуха)
11 відгуків
90 г
Є в наявності
Чим особлива аджика зелена (напівсуха)?
- Аджика зелена — це абхазька гостра приправа з суміші спецій.
- На смак пікантна солодко-гіркувата.
- Містить речовини алкалоїди. Вони стимулюють травлення і допомогають перетравлювати важку жирну їжу.
- Стручковий перець джерело капсациїну — природний антибіотик, який очищує бронхи і виводить мокроту.
- Аджика має антибактеріальні властивості, тому зменшує шкідливі бактерії в кишківнику.
Як використовувати аджику зелену (напівсуху)?
- Чудово підходить до усіх страв кавказької кухні. Додавайте до супів, страв з рису, овочів, бобових, картоплі.
- Добре смакує у маринадах чи заправці до борщу — надає їм тонкий пікантий смак.
- Якщо ви ще не куштували сирні страви з аджикою — наполегливо рекомендуємо :)
- Ділимось універсальним рецептом соусу з аджики ❤️
1 варіант. Розведіть суху приправу з невеликою кількістю оцту до консистенції густої пасти.
2 варіант. Змішайте суху аджику з йогуртом/ кефіром/ сметаною до консистенції пасти.
Все, тепер можна додавати в улюблені страви:)
1 варіант. Розведіть суху приправу з невеликою кількістю оцту до консистенції густої пасти.
2 варіант. Змішайте суху аджику з йогуртом/ кефіром/ сметаною до консистенції пасти.
Все, тепер можна додавати в улюблені страви:)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості інгредієнтів.
- Вживати аджику при хронічних гастритах, загострених хворобах печінки та нирок.
Перець стручковий зелений, коріандр, пажитник, лавровий лист, майоран, базилік, петрушка, кріп, гірчиця, фенхель, сіль, сушений часник та цибуля / Україна.
На 100 г: білки — 1 г, жири — 5 г, вуглеводи — 3,5 г. Калорійність — 59 ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Зелений кус-кус
Інгредієнти:
1. Кус-кус — 400 г.
2. Броколі — 200-300 г.
3. Зелена квасоля — 200-300 г.
4. Шпинат — 200-300 г.
5. Зелена спаржа (за бажанням) — 150 г.
6. Велика цибулина — 1 шт.
7. Кокосова олія — 2 ст.л.
8. Аджика зелена — 2 ч.л.
9. Сіль — дрібка.
Приготування:
1. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. У броколі видаліть жорстку нижню частину стебла, наріжте це стебло невеликими шматочками. Головку розберіть на суцвіття.
2. Видаліть жорсткі стебла у шпинату. У спаржі очистіть нижні кінці стебел, розріжте стебла на невеликі шматочки.
3. Розігрійте в сковорідці олію, покладіть цибулю, обсмажте до прозорості 5 хв. Покладіть аджику, броколі і квасолю, влийте трохи води і тушкуйте під кришкою 5 хв. Додайте спаржу і шпинат, посоліть, тушкуйте ще 5-7 хв.
4. Одночасно приготуйте кус-кус відповідно до інструкції на упаковці. Перемішайте кус-кус виделкою, викладіть на блюдо, зверху - овочі.
Подавайте гарячим. Смачного!
Найкраще готувати цю страву на обід.
2. Кефір або натуральний йогурт — 300 г.
3. Житній хліб — 200 г.
4. Яблучний оцет (можна замінити соком білого винограду або 1 лимону) - 200 мл.
5. Цибуля — 200 г .
6. Аджика зелена — 1 ч.л.
7. Сіль і чорний перець — за смаком.
Приготування:
1. Оцет або сік налийте в сотейник поставте на вогонь, додайте м'якоть житнього хліба, цибулю наріжте кубиками і тушкуйте все разом 10 хвилин.
Шашлик на кефірі та житньому хлібі
Інгредієнти:
1. Тофу — 900 г.2. Кефір або натуральний йогурт — 300 г.
3. Житній хліб — 200 г.
4. Яблучний оцет (можна замінити соком білого винограду або 1 лимону) - 200 мл.
5. Цибуля — 200 г .
6. Аджика зелена — 1 ч.л.
7. Сіль і чорний перець — за смаком.
Приготування:
1. Оцет або сік налийте в сотейник поставте на вогонь, додайте м'якоть житнього хліба, цибулю наріжте кубиками і тушкуйте все разом 10 хвилин.
2. Потім масу охолодіть і збийте блендером, додайте кефір або йогурт, сіль, перець, аджику і все добре перемішайте.
3. Залийте тофу рідким маринадом і витримайте в холодильнику 3 години.
4. Нанизайте сир на шампури і підсмажте до скоринки на вугіллі.
Смачного!
Найкраще смакувати цим "шашликом" в обід.
3. Залийте тофу рідким маринадом і витримайте в холодильнику 3 години.
4. Нанизайте сир на шампури і підсмажте до скоринки на вугіллі.
Смачного!
Найкраще смакувати цим "шашликом" в обід.