Аджика (суха суміш, мікс)
7 відгуків
90 г
Є в наявності
Чим особлива аджика (суха суміш, мікс)?
- Аджика — це абхазька гостра приправа з суміші спецій.
- На смак пікантна солодко-гостра.
- Містить речовини алкалоїди. Вони стимулюють травлення і допомогають перетравлювати важку жирну їжу.
- Джерело капсациїну — природний антибіотик, який очищує бронхи і виводить мокроту.
- Аджика має антибактеріальні властивості, тому зменшує шкідливі бактерії в кишківнику.
Як використовувати аджику (суху, мікс)?
- Чудово підходить до усіх страв кавказької кухні. Додавайте до супів, страв з рису, овочів, бобових, картоплі.
- Добре смакує у маринадах чи заправці до борщу — надає їм тонкий пікантий смак.
- Якщо ви ще не куштували сирні страви з аджикою — наполегливо рекомендуємо :)
- Ділимось універсальним рецептом соусу з аджики ❤️
1 варіант. Розведіть суху приправу з невеликою кількістю оцту до консистенції густої пасти.
2 варіант. Змішайте суху аджику з йогуртом/ кефіром/ сметаною до консистенції пасти.
Все, тепер можна додавати в улюблені страви:)
1 варіант. Розведіть суху приправу з невеликою кількістю оцту до консистенції густої пасти.
2 варіант. Змішайте суху аджику з йогуртом/ кефіром/ сметаною до консистенції пасти.
Все, тепер можна додавати в улюблені страви:)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості інгредієнтів.
- Вживати аджику при хронічних гастритах, загострених хворобах печінки та нирок.
Перець гострий, хмелі-сунелі, коріандр, пажитник, лавровий лист, майоран, базилік, петрушка, кріп, гірчиця, сіль, сушений часник та цибуля / Україна.
на 100 г: білки — 1 г, жири — 5 г, вуглеводи — 3,5 г. Калорійність — 59 Ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Запечена картопля з аджикою
Інгредієнти:
Картопля — 2 шт.
Цибуля — 1 шт.
Томатна паста — 1 ст.л.
Сир тофу— 50 г.
Кокосова олія — 20 г.
Натуральний йогурт — 3 ст.л.
Аджика суміш — 1 ч.л.
Сіль — за смаком.
Приготування:
На лист фольги покладіть нарізану кружальцями картоплю.
Посипте нарізаною кільцями цибулею.
Додайте дрібно нарізані шматки сиру і полийте олією.
Розведіть аджику в невеликій кількості йогурту та полийте картоплю, згорніть, закрийте фольгу і скрутіть краї так, щоб не протікало.
Випікайте в духовій печі при температурі 170 градусів, приблизно 35 хв.
Смачного!
Найкраще смакувати цією стравою у першій половині дня.