Пластівці спельти сиродавлені
Що таке сиродавлені пластівці спельти та в чому їх користь?
- Сиродавлені пластівці спельти — це м'який вид пшениці, розплющений під спеціальним пресом.
- Пластівці проходять мінімальну обробку, тому зберігають вдвічі більше корисних речовин, ніж звичні магазинні.
- Мають легкий горіховий присмак.
- Особливо багаті такими макроелементами:
- фосфор (401мг на 100г);
- калій (388мг);
- магній (136мг).
Всі вони укріплюють кістну тканину та попереджають розвиток остеопорозу. - Містять аж 18 амінокислот, які стимулюють утворення білка в організмі. Не забувайте, що саме білок — головний будівельний матеріал в нашому тілі.
- Спельтові пластівці містять багато харчових волокон, тому після такого сніданку ви не скоро захочете поїсти:)
- фосфор (401мг на 100г);
- калій (388мг);
- магній (136мг).
Всі вони укріплюють кістну тканину та попереджають розвиток остеопорозу.
Як вживати сиродавлені пластівці спельти?
- Класичний спосіб вживання — каша. Залийте пластівці рослинним молоком чи водою. Додайте сухофрукти або горішки за смаком. От і все, смачний та корисний сніданок готовий:)
- Ловіть спосіб приготування від нас ❤️
Залийте пластівці гарячою водою в пропорції 1:1,5. Перемішайте, поставте на середній вогонь і варіть 3 хв. Після цього вимкніть газ і дайте настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування. - Використовуйте спельтові пластівці для випічки. Додавайте до печива, кексів чи запіканок.
- Можна додавати у смузі, як джерело повільних вуглеводів. Тоді ви точно збережете ситість надовго:)
Залийте пластівці гарячою водою в пропорції 1:1,5. Перемішайте, поставте на середній вогонь і варіть 3 хв. Після цього вимкніть газ і дайте настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Салат зі спельтою, виноградом і горішками
Інгредієнти:
Пластівці спельти сиродавлені — 1 склянка;
Нут — ½ склянки;
Вода питна — 3 склянки;
Стебло селери — 1 шт;
Зелень за смаком (петрушка, шпинат, кінза) — 1 малий пучок;
Виноград — невелика гілочка;
Грецький горіх — ½ склянки.
Заправка:
Оливкова чи лляна олія — 3 ст.л.;
Сік лимона — 2 ч.л.;
Зубчик часнику — 1 шт (варіант: асафетиди щіпка);
Рідкий мед — 2 ч.л.;
Мілко нарізаний кріп — 3 ч.л.;
Сіль гімалайська (за бажанням).;
Пластівці спельти сиродавлені — 1 склянка;
Нут — ½ склянки;
Вода питна — 3 склянки;
Стебло селери — 1 шт;
Зелень за смаком (петрушка, шпинат, кінза) — 1 малий пучок;
Виноград — невелика гілочка;
Грецький горіх — ½ склянки.
Оливкова чи лляна олія — 3 ст.л.;
Сік лимона — 2 ч.л.;
Зубчик часнику — 1 шт (варіант: асафетиди щіпка);
Рідкий мед — 2 ч.л.;
Мілко нарізаний кріп — 3 ч.л.;
Сіль гімалайська (за бажанням).;
Приготування:
1. Відваріть нут, а пластівці залийте гарячою водою, можна трішки відварити.
2. Мілко наріжте селеру та зелень, а виноград - на половинки.
3. Приготуйте заправку. Для цього розчавіть зубчик часнику, та замішайте в мисці всі інгредієнти для заправки.
4. Викладіть нут, спельту та інші інгредієнти в миску, заправте і ретельно розмішайте.
Найкраще вживати в обідній час. Для кращого травлення рекомендується перед їжею випивати імбирний чай, або з’їдати скибочку імбиру.
Смачного!