Пластівці вівсяні сиродавлені
Що таке сиродавлені вівсяні пластівці та в чому їх користь?
- Сиродавлені вівсяні пластівці — це голозерний овес, розплющений під спеціальним пресом.
- Пластівці проходять лише механічну обробку, тому зберігають вдвічі більше корисних речовин, ніж звичайні магазинні.
- Ідеальний продукт, якщо ви намагаєтеся схуднути. І ось чому:
- низькокалорійні;
- містять клітковину, яка виводить токсини з організму;
- добре насичують організм, завдяки збалансованому складу. - Містять вітаміни групи В (B1, В2 і В6). Покращують процеси травлення і позитивно впливають на стан шкіри.
- Вівсяні пластівці багаті фосфором. Він нормалізує роботу нервової системи і мозку.
- Джерело повільних вуглеводів — не підвищують цукор в організмі і дають довге відчуття ситості.
- низькокалорійні;
- містять клітковину, яка виводить токсини з організму;
- добре насичують організм, завдяки збалансованому складу.
Як вживати вівсяні сиродавлені пластівці?
- Класичний спосіб вживання — каша. Залийте пластівці рослинним молоком чи водою. Додайте сухофрукти або горішки за смаком. От і все, смачний та корисний сніданок готовий:)
- Ловіть спосіб приготування від нас ❤️
Залийте пластівці гарячою водою в пропорції 1:1,5. Перемішайте, поставте на середній вогонь і варіть 3 хв. Після цього вимкніть газ і дайте настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування. - Використовуйте вівсяні пластівці для випічки: печива, кексів чи запіканок.
- Готуйте із них домашню гранолу і батончики мюслі.
- Можна додавати у смузі, як джерело повільних вуглеводів. Тоді ви точно збережете ситість надовго:)
Залийте пластівці гарячою водою в пропорції 1:1,5. Перемішайте, поставте на середній вогонь і варіть 3 хв. Після цього вимкніть газ і дайте настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Інгредієнти:
Банан - 1 шт;
Полуниця - 1 склянка;
Змелене насіння кунжуту або сухий залишок (від приготування молока з насіння) - 1 склянка;
Вівсяні пластівці сиродавлені - 1 склянка;
Фініки - 60 г;
Кокосова олія - 1 ст.л.;
Кориця мелена - 1 ч.л.;
Полуниця (для декору) - 5 шт.
Приготування:
1. Замочіть попередньо фініки у теплій воді на 15-20 хв. Промийте їх та відділіть від кісточок.
2. Збийте у блендері банан, полуницю, розм’якшену кокосову олію, корицю та фініки.
3. Викладіть суміш до глибокої миски, додайте до неї дрібно-змелене насіння кунжуту, або сухий залишок від рослинного молока.
4. Подрібніть вівсяні пластівці, якщо вони грубі і додайте їх до загальної маси.
5. Замішайте тісто.
6. Викладіть його тонким шаром на деко. Поріжте квадратиками. На кожен кусочок викладіть нарізану тоненько полуницю.
7. Сушіть у духовці спершу 30 хв. при 145 градусах, а потім ще 2 години при 115 градусах з включеною конвекцією.
Готове печиво можна викласти з духовки для повного його висихання.
Найкраще вживати у першій половині дня та в якості десерту. Чудово підходить для діток.
Французький салат краси з вівсяних пластівців:
2 столові ложки вівсяних пластівців
1 яблуко
6 столових ложок води
3 столові ложки
молока (можна використати рослинне молоко)
сік з половини лимона
1 столова ложка
меду
1/4 чайної
ложки кориці
Банан - 1 шт;
Полуниця - 1 склянка;
Змелене насіння кунжуту або сухий залишок (від приготування молока з насіння) - 1 склянка;
Вівсяні пластівці сиродавлені - 1 склянка;
Фініки - 60 г;
Кокосова олія - 1 ст.л.;
Кориця мелена - 1 ч.л.;
Полуниця (для декору) - 5 шт.
Приготування:
1. Замочіть попередньо фініки у теплій воді на 15-20 хв. Промийте їх та відділіть від кісточок.
2. Збийте у блендері банан, полуницю, розм’якшену кокосову олію, корицю та фініки.
3. Викладіть суміш до глибокої миски, додайте до неї дрібно-змелене насіння кунжуту, або сухий залишок від рослинного молока.
4. Подрібніть вівсяні пластівці, якщо вони грубі і додайте їх до загальної маси.
5. Замішайте тісто.
6. Викладіть його тонким шаром на деко. Поріжте квадратиками. На кожен кусочок викладіть нарізану тоненько полуницю.
7. Сушіть у духовці спершу 30 хв. при 145 градусах, а потім ще 2 години при 115 градусах з включеною конвекцією.
Готове печиво можна викласти з духовки для повного його висихання.
Найкраще вживати у першій половині дня та в якості десерту. Чудово підходить для діток.