Каєнський перець мелений
Чим особливий каєнський перець (мелений)?
- Каєнський перець — пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком.
- Містить алкалоїд капсациїн. Це речовина, яка стимулює процес травлення, секрецію шлункового соку і прискорює метаболізм.
- Потужне джерело вітаміну С, який укріплює імунітет і бореться із застудами.
- Каєнський перець багатий на сірку. Її називають "мінералом краси" — підтримує блиск волосся і пружність шкіри.
- При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний напій або з’їжте жирну їжу. Це нейтралізує печіння.
Як використовувати каєнський перець (мелений)?
- Додавайте до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових.
- Відмінно доповнює картопляне чи горохове пюре, страви з баклажанів, кабачків та помідорів.
- Каєнський перець поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком та зірою.
- Лайфхак від нас ❤️
Якщо смак страви вийшов занадто гострим для вас, радимо додати трішки йогурту, сметани або вершків.
Якщо смак страви вийшов занадто гострим для вас, радимо додати трішки йогурту, сметани або вершків.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Каєнський перець протипоказаний при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (перець подразнює слизові оболонки).
Мексиканський секретний соус
Інгредієнти:
Домашній майонез (сметана, веганський майонез чи ніжне тофу) — ½ склянки
Вода — 1-2 ст.л.
Сік лайму (можна лимону) — 1-2 ч.л.
Сіль — ⅛ ч.л. (або за смаком)
Чілі порошок — ½ ч.л.
Паприка — 1 ч.л.
Перець каєнський — ⅛-¼ ч.л.
Приготування:
Помістіть всі інгредієнти до чаші блендера та збийте до однорідності. Якщо використовуватимете тофу, тоді можна додати більше води за бажанням.
Готово! Насолоджуйтесь мексиканською пікантністю.
Тушкований гарбуз з кедровими горішками і сиром тофу
Інгредієнти:
1. Гарбуз — 500 г.;2. Тофу — 200 г.;
3. Солодка червона цибуля — 2 головки;
4. Кедрові горіхи — 30 г.;
5. Перець чилі — 1 ч.л.;
6. Часник — 1 зубч.;
7. Овочевий бульйон або вода — 1 л.;
8. Арахісове масло — 1 ст.л.;
9. Кориця (за бажанням) — 1 ч.л.;
10. Морська сіль — ¼ ч.л.;
11. Рукола свіжа — на смак.
Приготування:
1. Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і помістіть в каструлю. Залийте овочевим бульйоном (водою), доведіть до кипіння і залиште на вогні на 5 хвилин, потім вийміть гарбуз шумівкою.
2.Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте.
3. Розігрійте в сковороді арахісове масло і обсмажте цибулю і часник на повільному вогні до прозорості.
4. Викладіть в сковороду гарбуз, присипте корицею, посоліть і доведіть до готовності, час від часу перемішуючи дерев'яною ложкою.
5.Додайте шматочки тофу, потримайте ще 2-3 хвилини на середньому вогні, потім присипте кедровими горіхами і перцем чилі.
Подавайте гарячим.Можна прикрасити руколою)
Смачного!