Рис червоний нешліфований
Чим особливий рис червоний (нешліфований)?
- Червоний нешліфований рис не піддається обробці, а тому зберігає усі вітаміни та мікроелементи.
- Має приємний горіховий смак.
- У нього низький глікемічний індекс — 55. Саме тому червоний рис повільно піднімає рівень глюкози в крові та дає тривалу ситість.
- Джерело вітамінів групи В (особливо В4 та В9), які підвищуюють імунітет та покращують стан шкіри.
- Містить природні актиоксиданти, які попереджають серцево-судинні та онкозахворювання.
- Червоний рис — чудове джерело повільних вуглеводів — 70 г та клітковини — 9 г. Після його вживання ви надовго збережете ситість.
- Може містити незначну кількість білого нешліфованого рису.
Як вживати рис червоний (нешліфований)?
- Для того, щоб приготувати червоний рис: замочіть його попередньо у воді на 3-5 годин. Після цього промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2,5 і варіть приблизно 40 хв до готовності.
Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
- Можна готувати як окрему страву та поєднувати із овочами.
- Використовуйте як гарнір до риби та улюблених морепродуктів.
- Готуйте на основі червоного рису смачні супчики та закуски.
Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Плов з грибами та чілі
Інгредієнти:
Рис червоний нешліфований — 2 скл.;
Морква — 1 ст.л.;
Цибуля — 1 ст.л.;
Печериці — 400 г.;
Часник — 2 головки;
Перець чілі — 1/2 ч.л.;
Вода — 2 скл.;
Зіра, орегано — 1 ч.л.;
Сіль, перець чорний — за смаком;
Приправа для плову — 1 ст.л.;
Олія кокосова — 3 ст.л.
Приготування:
1. Наріжте гриби.
2. Розігрійте олію в казані, каструлі або пательні.
3. Обсмажте на сильному вогні цибулю, потім додайте моркву, далі печериці.
4. Додайте спеції і трохи води, щоб засмажка ввібрала в себе аромат і смак, тушкуйте 3-4 хв.
5. Додайте рис і лопаткою укладіть по всій поверхні, не перемішуючи.
6. Залийте водою, додайте цілий часник і перець чілі, закрийте кришкою і готуйте на сильному вогні 6-7 хв.
7. Зменшіть на помірний вогонь і варіть до готовності, поки рис не вбере всю воду.
8. На завершення перемішайте і подавайте на стіл!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.