Олія з грецького горіха
Чим особлива олія з грецького горіха?
- Олія грецького горіха — це сиродавлена олія, що легко засвоюється нашим організмом і зберігає усі корисні властивості, які є у волоських горіхах.
- Олія багата на вітаміни групи В, К, Р, РР, Е, каротиноїди, таніни, фітостерини.
- Завдяки високому вмісту вітаміну Е, має потужну антиоксидантну дію, захищає від вільних радикалів.
- Олія з грецьких горіхів покращує стан шкіри, завдяки вмісту поліненасичених жирних кислот, які підвищують еластичність тканин.
- Горіхову олію можна додавати у дитячі страви починаючи з 1-річного віку (до 5мл на добу).
Як використовувати олію з грецького горіха?
- Додавайте олію в салати, каші, супи та соуси.
- Для профілактики олію грецького горіха приймають по 1 ч. л. перед сніданком.
- Горіхова олія — невід’ємний інгредієнт в домашніх засобах краси: додавайте її у засоби для волосся для пом’якшуючого ефекту.
- Змащуйте олією грецького горіха губи перед виходом на вулицю і ви забудете про обвітрення та тріщини.
- А ще це натуральний замінник засобів для засмаги. Нанесіть її замість крему та отримайте рівну засмагу без опіків.
Чого не варто?
- Не варто використовувати при індивідуальній непереносимості.
- Не піддавайте олію термічній обробці, зберігайте її в скляній тарі в холодильнику.
Швидкий салат з кіноа
Інгредієнти:
Кіноа відварена — 2 склянки
Перець солодкий — 1 шт
Перець чілі стручок — 1 шт
Свіжа або консервована кукурудза — 1 склянка
Відварена сочевиця — 1 склянка (за бажанням)
Помідори черрі — 250 г
Зелена цибуля — 3 стебла
Петрушка або кріп — ¼ склянки
Авокадо — 1 шт (за бажанням)
Сік лимону — 2 ст.л.
Для дресінгу:
Олія оливкова — 5 ст.л.
Олія грецького горіха — 2 ст.л.
Сік лимону — 3 ст.л.
Кмин — ½ ч.л.
Чілі — ½ ч.л.
Сіль морська — ½ ч.л.
Приготування:
1. Приготуйте дресінг. Для цього помістіть всі інгредієнти у миску та ретельно збийте виделкою або вінчиком.
2. Для салату покладіть у миску відварене охолоджене кіноа, наріжте кубиками паприку, перець чілі, та помідори. Додайте кукурудзу, дрібно нарізану зелень, сочевицю та авокадо (якщо використовуєте) та сік лимону. Добре все розмішайте. Полийте дресінгом перед подачею і знову розмішайте.
Смачного!
Найкраще смакувати салатом в обідній час.