Жорнове борошно кукурудзяне
16 відгуків
900 г
Є в наявності
Чим особливе жорнове кукурудзяне борошно?
- Борошно кукурудзяне — борошно, яке отримують в процесі перемелювання зерен твердих сортів кукурудзи.
- Містить клітковину, тому стимулює роботу кишківника та нормалізує його мікрофлору.
- Кукурудзяне борошно — джерело вітамінів групи В, Е та А, які які є природними антиоксидантами. Вони відповідають за якісну роботу мозку та нервової системи.
- Містить амінокислоту лейцин, яка захищає м'язову тканину від пошкождень і покращує нашу витривалість.
Про глютен
Кукурудзяне борошно — безглютенове.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
Таке борошно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Як використовувати жорнове кукурудзяне борошно?
- Класно підходить для приготування тістечок, оладок та хліба.
- Кукурудзяне борошно можна варити, як кашу. Додайте улюблені сухофрукти чи горішки. Корисний сніданок готовий ❤️
- Готуйте смачний фалафель з кукурудзяного борошна. Детальний рецепт у рубриці "Рецепти"
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Кукурудза / Україна.
на 100 г. білки — 8,3 г, жири — 1,5 г, вуглеводи — 70,2 г. Калорійність — 330 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Італійське печиво біскотті⠀
Інгредіенти:
Вівсяне борошно — 50 г.
Кукурудзяне борошно — 50 г.
Банан — 1 шт.
Сода — 1 ч.л.
Кориця — 1/2 ч.л.
Ванілін — 1/4 ч.л.
Горіхи і сухофрукти (волоські, фундук, чорнослив, фініки і курага) — за смаком
⠀
Приготування:
1. Змішайте всі інгредієнти, крім горіхів і сухофруктів, їх додайте в кінці.
2. Горіхи подрібніть, сухофрукти наріжте.
3. Зліпіть тісто ковбаскою і поріжте на маленькі (приблизно по 2 см) шайбочки
4. Випікайте 20-25 хв. при t 180° градусах (залежить від духовки) або більше, якщо хочете сухіше.
Смачного!
Печиво підходить для сніданку та перекусів у першій половині дня.
Вівсяне борошно — 50 г.
Кукурудзяне борошно — 50 г.
Банан — 1 шт.
Сода — 1 ч.л.
Кориця — 1/2 ч.л.
Ванілін — 1/4 ч.л.
Горіхи і сухофрукти (волоські, фундук, чорнослив, фініки і курага) — за смаком
1. Змішайте всі інгредієнти, крім горіхів і сухофруктів, їх додайте в кінці.
4. Випікайте 20-25 хв. при t 180° градусах (залежить від духовки) або більше, якщо хочете сухіше.