Кунжут чорний
Кунжут чорнийКунжут чорний

Кунжут чорний


11 відгуків
250 г
127 250 г
Під замовлення (1 доба)

Чим особливий кунжут чорний?

  • Кунжут — це насіння трав'янистої рослини роду сезам.
  • Саме чорний кунжут — найкорисніший вид кунжуту. Містить на 60% більше кальцію, ніж білий.
  • Чорний кунжут не піддають шліфуванню. Цим зумовлений його чорний колір.
  • Має приємний горіховий аромат, який особливо відчувається при обсмажуванні насіння, а на смак характерна легка гірчинка.
  • Чорний кунжут — це сильний антиоксидант, який нейтралізує дію вільних радикалів та допомагає нам довше зберігати молодість і красу.
  • Кунжут — основний складник пасти тахіні.
  • Цінне та корисне джерело кальцію: 100 г насіння містить добову норму кальцію. Він необхідний для правильної роботи м'язової тканини, міцності кісток та зубів.
  • Багатий на клітковину: лише 30 г кунжуту забезпечує 12% денної норми клітковини для організму. Клітковина стимулює травлення та виведення токсинів з організму.
  • Кунжут містить магній, який сприяє зниженню артеріального тиску та підтримує роботу нервової системи.

Як вживати кунжут чорний?

  • Додавайте до випічки, десертів, салатів, гарячих страв та каш.
  • Можна самостійно готувати кунжутне молоко чи тахіні. Для цього зазирніть у рубрику Рецепти.
  • Оптимальна норма кунжуту — 30 г в день.
  • Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це дозволить усім корисним речовинам максимально засвоїтися.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Вживати кунжут із продуктами, які багаті на залізо (морська капуста, біла та червона квасоля, сочевиця, зелена гречка і т.д). Оскільки кальцій є антагоністом заліза і ці мінерали не можуть повністю засвоїтися і проявити свої корисні властивості.

Кунжут чорний / Індія.
на 100 г: білки — 17,7 г, жири — 49,7 г, вуглеводи — 11,7 г. Калорійність — 573 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців

Кунжутні крекери

Інгредієнти:

  1. Борошно рисове — 100 г;

  2. Борошно пшеничне цільнозернове  — 100г;

  3. Шрот амаранту — 20г;

  4. Олія кунжутна (або інша рослинна) — 50г;

  5. Олія кокосова — 50г;

  6. Сироп агави (чи інший підсолоджувач) — 100г;

  7. Сіль морська — щіпка;

  8. Насіння білого кунжуту — 50г;

  9. Насіння чорного кунжуту — 50г;

Приготування:


1. Прогрійте насіння кунжуту у духовці при температурі 150 С протягом 10-15 хв.

2. Дайте насінню охолонути. Змішайе всі сухі інгредієнти та насіння в мисці.

3. Додайте всю олію та введіть її у суху суміш.

4. Додайте сироп чи підсолоджувач.

5. Крекер можна зробити соленим. Тоді замість сиропу додайте більше солі за смаком. Якщо маса буде розсипатись додайте трішки води.

6. Замішайте туге тісто, викладіть на плівку, розділіть на 2 частини та розкатайте у круглий канат чи довгий прямокутник за бажанням.

7. Замотайте тісто у плівку та покладіть у морозильник на 3 години.

8. Заморожене тісто наріжте тонкими (5-7мм) скибочками та випікайте у розігрітій до 160 С духовці протягом 15-20 хв. до золотої рум’яності.

9. Остудіть та зберігайте в герметичній тарі, щоб вони довше залишались хрусткими.


Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (11)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення