Кунжут білий
Кунжут білийКунжут білий

Кунжут білий


5 відгуків
250 гbig pack 1 кг
92 250 г
Під замовлення (1 доба)

Чим особливий кунжут білий?

  • Кунжут — це насіння трав'янистої рослини роду сезам.
  • Насіння білого кунжуту піддають шліфуванню, тому воно отримує такий колір.
  • Має приємний горіховий аромат, який особливо відчувається при обсмажуванні насіння, а на смак характерна легка гірчинка.
  • Кунжут — основний складник пасти тахіні.
  • Цінне та корисне джерело кальцію: 100 г насіння містить добову норму кальцію. Він необхідний для правильної роботи м'язової тканини, міцності кісток та зубів.
  • Кунжут містить фітоестроген, який позитивно впливає на роботу жіночих статевих гормонів.
  • Багатий на клітковину: лише 30 г кунжуту забезпечує 12% денної норми клітковини для організму. Клітковина стимулює травлення та виведення токсинів з організму.
  • Кунжут містить магній, який сприяє зниженню артеріального тиску та підтримує роботу нервової системи.

Як вживати кунжут білий?

  • Додавайте до випічки, десертів, салатів, гарячих страв та каш.
  • Можна самостійно готувати кунжутне молоко чи тахіні. Для цього зазирніть у рубрику Рецепти.
  • Оптимальна норма кунжуту — 30 г в день.
  • Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це дозволить усім корисним речовинам максимально засвоїтися.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Вживати кунжут із продуктами, які багаті на залізо (морська капуста, біла та червона квасоля, сочевиця, зелена гречка і т.д). Оскільки кальцій є антагоністом заліза і ці мінерали не можуть повністю засвоїтися і проявити свої корисні властивості.

Кунжут білий / Індія.
на 100 г: білки — 17,7 г, жири — 49,7 г, вуглеводи — 11,7 г. Калорійність — 573 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців


Тахіні (кунжутна паста)

Пов’язане зображення

Інгредієнти:

1. Кунжут - 1 склянка;
2. Олія (найкраще кунжутна) - 3-4 ст.л.


Приготування:


  1. Відправляємо насіння кунжуту на суху сковорідку, щоб трохи підсушити на 3-5 хвилин, постійно помішуючи.

  2. Подрібнюємо охолоджене насіння в блендері, додаючи кунжутну олію.

  3. Доводимо до кремового стану і перекладаємо в соусник або баночку ,в якій будемо зберігати кунжутну пасту в холодильнику.

Тахіні може бути відмінною закускою сама по собі - просто наріжте овочі та вмокайте в неї, як в соус. Також її можна застосовувати в заправках до салатів або замість олії покласти в кашу. А ще тахіні є незамінним інгредієнтом такої східної страви як хумус.


Кунжутно-банановий йогурт

Йогурт

Інгредієнти:

1. Кунжут - 75 г;

2. Банани - 2 шт;

3. Вода (до бажаної консистенції) - по необхідності

Приготування:

1.Кунжут промити, замочити у воді на декілька годин або краще на ніч

2. Злити воду. Покласти в чашу блендера і збити протягом декількох хвилин (додати воду, якщо необхідно).

3. Нарізати банани і зблендувати до однорідності, при потребі додати води.

Можна додати ще меду за смаком, кориці , шматочки фруктів, ягоди по сезону.         

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення