Булгур дрібний
10 відгуків
650 гbig pack 1 кг
Є в наявності
Що таке булгур дрібний та чим він особливий?
- Булгур — це крупа з твердих сортів пшениці.
- При виготовленні проходить мінімальну обробку, тому зберігає всі вітаміни та мікроелементи.
- Містить вітаміни групи В, а саме:
- В3, який відповідає за регенерацію шкіри та попереджає її раннє старіння;
- В9 (фолієва кислота) — стимулює імунітет і процеси кровотворення, що особливо важливо для жінок. - Джерело грубої клітковини, яка не перетравлюється організмом. А вбирає токсини та виводить їх з кишківника.
- Містить калій і залізо. Вони необхідні для правильної роботи серця й судин.
- Булгур містить вітамін К, який бере участь в утворенні білків в організмі.
- В3, який відповідає за регенерацію шкіри та попереджає її раннє старіння;
- В9 (фолієва кислота) — стимулює імунітет і процеси кровотворення, що особливо важливо для жінок.
Як вживати дрібний булгур?
- Щоб зварити булгур залийте його водою у співвідношенні 1:2, доведіть до кипіння і варіть 15-20хв.
- Традиційний спосіб вживання — каша та плов. Можна вживати як солодку кашу із горішками та фруктами або готувати більш нейтральну кашу чи плов зі спеціями.
- Булгур — чудовий гарнір до риби, морепродуктів та овочів.
- Додавайте у салати або фаршируйте ним овочі.
- А ще секрет від нас ❤️ Булгур можна використовувати навіть у десертах: замочену крупу додавати у випічку, поєднавши з медом, горіхами чи сухофруктами.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Булгур / Туреччина.
на 100г: білки - 12.3 г, жири - 1.3 г, вуглеводи - 57.6 г. Калорійність - 342 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Салат з булгуром
Інгредієнти:
Булгур — 100г;
Вода питна — 200мл;
Адигейський сир (або тофу) — 150г;
Стебло селери — 2 шт;
Червона цибуля — ½ шт;
Помідори чері — 10 шт.
Заправка:
Зелень петрушки — ½ пучка;
Оливкова олія — 5 ст.л.;
Сік лимона — 2 ст.л.;
Сіль — за бажанням.
Приготування:
1. Закип’ятіть воду. Закиньте булгур. Накрийте кришкою, виключіть вогонь та залиште на 10-12 хв.2. Помістіть всі інгредієнти для заправки в блендер та подрібніть.
3. Заправте булгур та перемішайте.
4. Поріжте помідори на половинки, цибулю та селеру дрібними скибочками а сир на невеликі квадрати і додайте до булгуру та розмішайте.
5. Салат подавайте теплим.
Смачного!
Найкраще вживати в обідній час.