Агар-агар
17 відгуків
50 г100 г
Є в наявності
Що таке агар-агар? У чому його користь?
- Агар-агар – це рослинний аналог желатину.
- Ми в Смаку Життя вважаємо агар-агар набагато кращим за желатин. І от чому:
- агар-агар не має кольору, смаку й запаху, та, на відміну від желатину, не дає м’ясного присмаку стравам;
- агар-агар є менш калорійним - 48 ккал/100 грам (у порівнянні, желатин має 355 ккал/100 грам).
- Агар-агар отримують із морських червоних і бурих водоростей, що ростуть у Білому, Чорному морях і Тихому океані.
- Агар-агар містить цілий спектр вітамінів та мікроелементів: йод, залізо, калій, кальцій, магній, фосфор, цинк, вітаміни А, D, PP, вітаміни групи В. Тож регулярне вживання допоможе усунути дефіцити, зміцнити імунітет та позитивно вплине на роботу щитоподібної залози.
- Агар-агар виводить з організму токсини і продукти життєдіяльності кишкової мікрофлори, а також очищує печінку від шкідливих речовин.
- агар-агар не має кольору, смаку й запаху, та, на відміну від желатину, не дає м’ясного присмаку стравам;
- агар-агар є менш калорійним - 48 ккал/100 грам (у порівнянні, желатин має 355 ккал/100 грам).
Як і де використовують агар-агар?
- Для виготовлення желе, пастил, зефіру, морозива та різноманітних десертів.
- Також агар-агар використовують у косметиці як компонент основи засобів для жирної шкіри, а також як загущувач при виробництві кремів, гелів, зубних паст.
- Гелеутворювальна здатність агар-агару в 10 разів вища, ніж у желатину (за обсягом чайна ложка агар-агару замінить вісім чайних ложок желатину).
- Розчиняється агар-агар у гарячій воді і при подальшому охолодженні (до 40 градусів) стає желеподібним.
- Температура замочування агар-агару - 10-22 °.
- Для виготовлення желе замочіть агар-агар у воді в приблизній концентрації 0,7-1% (2 ч. л. агар-агару на 200-250 мл. води).
- Необхідно почекати 10-20 хвилин, поки речовина
розбухне, перш, ніж піддавати нагріванню. Після того, як агар-агар
розбухне, його можна нагрівати. Кип’ятити розчин не обов’язково, так як
температура плавлення агар-агару становить близько 85-90 °.
- Дітям агар-агар і солодощі на його основі можна споживати з 2-річного віку.
Чого не варто?
- Зловживати агар-агаром, оскільки це може стати причиною діареї.
- Вживати агар-агар при індивідуальній непереносимості.
Порошок із бурих та червоних водоростей / Іспанія. Сила гелю: 1170 одиниць.
на 100 г: білки — 5 г, жири — 0 г, вуглеводи — 7 г. Калорійність — 48 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати при температурі 18±3°С і відносній вологості повітря не вище 75% в чистому, темному сухому місці, в якому немає різких запахів інших продуктів.
12 місяців.
Ягідне желе
Інгредієнти:
Ягоди (вишня) — 150 г.
Вода — 150 мл.
Підсолоджувач (сироп топінамбура) — за смаком.
Агар-агар — 2 ч.л.
Приготування:
1. Ягоди і підсолоджувач збийте в блендері. За необхідності додайте трохи води.
2. Закип'ятіть воду, додайте в неї агар-агар, прокип'ятіть хвилину, постійно помішуючи. У воду додайте збиті ягоди і все добре розмішайте вінчиком або виделкою та зніміть із вогню. Розлите по формах і поставте в холодильник на 10-15 хв. Готове желе можна прикрасити м'ятою або волоськими горіхами.
Ягоди (вишня) — 150 г.
Вода — 150 мл.
Підсолоджувач (сироп топінамбура) — за смаком.
Агар-агар — 2 ч.л.