Пшениця (органічна)
Чим корисна пшениця ?
- Це твердий сорт озимої пшениці.
- Джерело повільних вуглеводів — на 100г продукту 71г вуглеводів. Повільні вуглеводи дарують тривалу ситість, енергію та не підвищують рівень цукру в крові.
- Не переносить штучних добрив, тому вважається екологічно чистою.
- Містить клітковину — на 100г продукту 10г клітковини, яка всмоктує і виводить з кишечника шлаки та токсини.
- Має надзвичайно багатий хімічний склад:
- вітаміни групи В — необхідні для здорової нервової системи;
- магній — знижує артеріальний тиск та "поганий" холестерин;
- кальцій та фосфор — потрібні для міцних кісток. - Пророщені зерна пшениці укріплюють імунітет та покращують стан цілого організму, завдяки багатому складу мікроелементів.
- вітаміни групи В — необхідні для здорової нервової системи;
- магній — знижує артеріальний тиск та "поганий" холестерин;
- кальцій та фосфор — потрібні для міцних кісток.
Як використовувати пшеницю ?
- Використовуйте для:
- пророщення;
- готуйте смачну різдвяну кутю;
- додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
- пророщену пшеницю можна висушити, змолоти і використовувати як борошно, шрот або паніровку для мяса й риби;
- варіть із пшениці каші та супи;
- готуйте лікувальні відвари і настоянки.
- Ділимося нашим рецептом каші з пророщеної пшенички.
Додайте до пророщеної пшениці 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)
- пророщення;
- готуйте смачну різдвяну кутю;
- додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
- пророщену пшеницю можна висушити, змолоти і використовувати як борошно, шрот або паніровку для мяса й риби;
- варіть із пшениці каші та супи;
- готуйте лікувальні відвари і настоянки.
Додайте до пророщеної пшениці 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)
Як проростити пшеницю?
- Залийте 1-2 ст. л. пшениці водою у скляному посуді і залиште на ніч.
Зранку промийте, злийте воду і залиште вологою на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
Вранці у вас вже будуть готові пшеничні проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:) - Радимо вводити проростки поступово у раціон. Вони мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Тому спершу вживайте не більше 2-3 ст. л. проростків на день. А згодом кількість можна збільшувати.
Зранку промийте, злийте воду і залиште вологою на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
Вранці у вас вже будуть готові пшеничні проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту (целіакії).
Салат “Ранковий”
Салат “Ранковий”
Інгредієнти:
Проростки пшениці — 100 г;
Банан — 1шт;
Яблуко середнього розміру — 1 шт;
Родзинки — 20 г;
Грецький горіх або кокос — 30 г;
Кориця — ½ ч.л.
Приготування:
1. Для пророщення зерна необхідно пшеницю замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрити нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкласти пшеницю у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивати його 2 рази на день. Готові проростки зберігати до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
2. Для приготування салату замочити попередньо родзинки у теплій воді на 15-20 хв.
3. Нарізати банан та яблуко на довільні шматочки. Змішати всі інгредієнти в мисці, посипати корицею. Готово :)
Смачного!
Найкраще вживати зранку та після тренувань.
Відвар із зерен пшениці
0,5 скл пшениці
5 скл води
Проростки пшениці — 100 г;
Банан — 1шт;
Яблуко середнього розміру — 1 шт;
Родзинки — 20 г;
Грецький горіх або кокос — 30 г;
Кориця — ½ ч.л.
Приготування:
1. Для пророщення зерна необхідно пшеницю замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрити нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкласти пшеницю у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивати його 2 рази на день. Готові проростки зберігати до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
2. Для приготування салату замочити попередньо родзинки у теплій воді на 15-20 хв.
3. Нарізати банан та яблуко на довільні шматочки. Змішати всі інгредієнти в мисці, посипати корицею. Готово :)
Смачного!
Найкраще вживати зранку та після тренувань.