Жито (органічне)
Жито (органічне)Жито (органічне)

Жито (органічне)


5 відгуків
600 г
68 600 г
Є в наявності

Чим корисне жито?

  • Містить клітковину, яка потрібна для здорового травлення. Вона регулює роботу кишківника та зменшує рівень холестерину.
  • Не переносить штучних добрив, тому вважається екологічно чистою.
  • Джерело вітаміну А, який попереджає передчасне старіння.
  • Містить антиоксиданти, тому регулярне вживання жита зменшує запальні процеси в організмі.
  • Багате на:
    - калій (425 мг на 100г) — постачає кисень в мозок та підтримує еластичність кровоносних судин;
    - фосфор (290 мг) — формує кісткову і зубну тканини.
  • Пророщене житнє зерно на 13% складається з білків, на 69% з вуглеводів і на 2% з жирів. Такий збалансований склад дозволяє отримати заряд енергії та відчувати тривалу ситість.

Як використовувати жито ?

  • Використовуйте для:
    - пророщення;
    - додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
    - пророщене жито можна висушити, змолоти і використовувати як борошно, шрот або паніровку для мяса й риби;
    - варіть із жита каші та супи;
    - готуйте домашній житній хліб.
  • Ділимося нашим рецептом каші з пророщеного жита.
    Додайте до пророщеного жита 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)

Як проростити жито ?

  • Залийте 1-2 ст. л. жита водою у скляному посуді і залиште на ніч.
    Зранку промийте, злийте воду і залиште вологим на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
    Вранці у вас вже будуть готові житні проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
  • Радимо вводити проростки поступово у раціон. Вони мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Тому спершу вживайте не більше 2-3 ст. л. проростків на день. А згодом кількість можна збільшувати. 

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Жито містить глютен, тому не варто вживати при його непереносимості.

Детальніше

  • Жито знижує рівень холестерину, нормалізує обмін речовин та допомагає травленню.




Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників, спортсменів, вегетаріанців, осіб з ожирінням  і для всіх прихильників здорового харчування.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Жито / Україна.
на 100г: білки - 9,9г, жири - 2,2г, вуглеводи - 55,8г. Калорійність - 238 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців

Житні хлібці з проростків

Інгредієнти:


  1. Зерно жита — 300 г;

  2. Мигдаль — 60 г (можна замінити іншим горіхом або соняшником);

  3. Насіння льону — 20 г;

  4. Вода питна — 2 ст.л.;

  5. Сіль або змелена ламінарія — ¼ ч.л.

Приготування:

1. Для пророщення зерна необхідно замочити жито у чистій воді на 3-5 годин (або на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкладіть жито у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день.

2. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.

3. Подрібніть горіхи чи насіння у кавомолці чи млинку до утворення борошна. Залийте насіння льону водою і зачекайте, поки воно не пустить слиз. Приблизно до півгодини.

4. Змеліть проростки жита в блендері. Додайте борошно з горішків і перемішайте. Додайте всі інші інгредієнти і все перемішайте.

5. Розкатайте тісто. Чим тонше тісто, тим швидше висохне. Помістіть розкачане тісто в дегідратор. Зазвичай випічка тоненьких коржиків займає приблизно 1-2 години, а товстих - 3-4 години.

6. Сушіть хлібці до того моменту, поки не з'явиться хрустка скоринка. Тут важливо не пересушити! Інакше тісто стане твердим, як камінь. Витягайте коржі тоді, коли вони ще м'які.

7. Якщо у вас немає дегідратора, приготувати хлібці можна і в духовці. В цьому випадку вам знадобиться спеціальна решітка. Встановіть в духовці низьку температуру (бажано з конвекцією вентилятора) і злегка відкрийте дверцята.

8. Пам'ятайте, що готовий хлібець повинен бути зовні сухим і хрустким, а всередині - злегка тягучим. Коли вистигнуть хлібці, зберігайте їх в герметичному контейнері в холодильнику.



Відвар з зерен жита

0,5 скл зерен жита
5 скл води


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Зерно добре промити,  залити водою та настоювати в темному прохолодному місці, не менше 1 години
2.      Прокип`ятити протягом 3-4 хвилини, вистудити, процідити.


Житній  квас

500 грам житнього борошна;
3 літри окропу;
100 грам меду;
50 грам родзинок;
декілька шматочків житнього хліба, листя м'яти, смородини


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Борошно разводимо окропом, остуджуємо до 35 градусів.
2.      Додаємо всі інші складники, закриваємо посуд кришкою і ставимо на  1,5 доби в тепле місце (готовність квасу визначається появою на поверхні густої піни).
3.       Зливаємо та проціджуємо квас, виходить приблизно 2 літри. Розливаємо в банки чи пляшки та охолоджуємо в холодильнику. Залишки квасу можна використати для приготування наступної порції квасу.
 

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення