Фундук сирий
9 відгуків
150 г
Є в наявності
Чим корисний фундук сирий?
- Фундук — це окультурена форма ліщини (лісового горіха).
- Містить більше вітаміну Е (вітаміну молодості), ніж інші горіхи: 21 мг у 100г (добова потреба 8-12мг).
- Багатий на вітаміни групи В: В1(добова потреба 1,5мг) — 0,46мг у 100г, В6 (добова потреба 1,3-2мг) — 0,7мг/100г, В9(добова потреба 400мкг) — 68мкг/100г; мінерали: кальцій(добова потреба 1000мг) — 188 мг/100г, залізо(добова потреба 12-25мг) — 4,5мг/100г, магній(добова потреба 400мг) — 310мг/100г.
- Завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, фундук допомагає полегшити стан при неврозах, недокрів'ї та синдромі хронічної втоми.
- Містить до 60% жирних олій, які складаються з гліцеридів олеїнової, стеаринової і пальмітинової кислот. Вони зміцнюють судини і запобігають розвитку атеросклерозу.
Як споживати фундук сирий?
- Фундук використовують для приготування солодких страв: шоколаду, цукерок, тортів, тістечок, всілякої випічки. Можна додавати до куті чи різдвяної випічки з маком.
- Готуйте фундукову пасту і поливайте нею млинці і вівсянку.
- Перед споживанням замочіть ваші горішки наніч або хоча б на 8 год, щоб усі вітаміни та мінерали точно засвоїлися :)
- Денна норма фундука: 30г — для дорослих, 4-5 горішків — діткам від 3-х років, 10-15 горішків — з 12-ти років.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Фундук сирий / Азербайджан
на 100 г: білки – 16 г, жири – 67 г, вуглеводи – 10 г. Калорійність – 707 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців.