Сочевиця червона
Сочевиця червонаСочевиця червона

Сочевиця червона


13 відгуків
700 гbig pack 1 кг
131 700 г
Під замовлення (1 доба)

Про глютен

  • Сочевиця є безглютеновою
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
  • Така сочевиця можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

В чому користь червоної сочевиці?

  • Містить у великих кількостях:
    - залізо (7,5 мг у 100 г продукту) – добова потреба 12-25 мг,;
    - цинк (2,5 мг/100 г) – добова потреба 8-15 мг;
    - фолієва кислота ( 90 мкг/100 г) – добова потреба 400 мкг;
    - вітамін В1 (0,5 мг/100 г) – добова потреба 1,5 мг.
  • Лідер за кількістю калію та заліза серед усіх бобових. Вони нормалізують роботу серця та рівень гемоглобіну в крові.
  • Джерело рослинного білка – 21 грам на 100г продукту. Це прекрасне доповнення до раціону, якщо ви дотримуєтесь посту або веганського харчування.
  • Багата на вітаміни групи В, які нормалізують метаболізм і підвищують імунітет.

Як вживати червону сочевицю?

  • Перед тим як готувати червону сочевицю промийте і залийте водою у співідношенні чечевиці і води 1:2. Варіть 15-20 хв. до готовності.
  • Червоний сорт сочевиці легко розварується, тому ідеально підходить для приготування каш, крем-супів та сочевичного пюре.
  • На основі сочевиці виходять смачні оладки та вегетеріанські котлети.
  • Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.

Сочевиця червона ціла / Туреччина.
на 100г: білки – 22 г, жири — 1 г, вуглеводи – 48 г. Калорійність – 291 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців

                                                                   



     Пюре із сочевиці


  Інгредієнти:


1. Вода -  0,5 л.;

2. Сочевиця 200 г.;

3. Цибулина - 1 шт.;
4. Морква - 1 шт.;
5. Болгарський перець - 1 шт.;
6. Олія -  2 ст.л.;

7. Куркума -  1/3 ч.л.;

8. Сіль - 0,5 ч л 

9. Чорний мелений перець - за смаком;
10. Зелень - за смаком.


      ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Овочі почистити, нарізати, залити водою, варити 20 хвилин
2.      Сочевицю добре промити, додати до овочів та варити 10-12 хвилин до готовності сочевиці
3.      Перекласти все з каструлі в блендер і перемолоти до однорідної маси
4.      Додати олію, сіль, перець та зелень.
 
                                                                                      Суп із сочевиці


2 л води,

250 г сочевиці

80 г  цибулі

75 г моркви

70 г броколі

85 г кабачка

2 ст. л. зелені петрушки

сіль, чорний мелений перець

1/3 ч. л. куркуми

0,5 ч. л. майорану або інших сухих трав

3 ст. л. олії. 

 

ПРИГОТУВАННЯ:
1.      1. Нарізати моркву, цибулю та кабачок невеликим кубиком або довільної форми. Броколі розібрати на маленькі суцвіття.

2. Обсмажити овочі на олії з додаванням води протягом 10 хв

3. У киплячу воду закинути обсмажені овочі, броколі та промиту сочевицю. Варити ще приблизно 15 хв поки сочевиця та овочі не будуть готові. 

4. Наприкінці додати сіль, спеції, зелень та виключити вогонь. Дати настоятись 10 хв. Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення