Сочевиця коричнева (червона нешліфована)
2 відгуки
700 г
Є в наявності
Про глютен
- Сочевиця є безглютеновою.
- Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
- Таку сочевицю можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
В чому користь сочевиці?
- Містить у великих кількостях:
- залізо (7,5 мг у 100 г продукту) – добова потреба 12-25 мг,;
- цинк (2,5 мг/100 г) – добова потреба 8-15 мг;
- фолієва кислота ( 90 мкг/100 г) – добова потреба 400 мкг;
- вітамін В1 (0,5 мг/100 г) – добова потреба 1,5 мг. - Лідер за кількістю калію та заліза серед усіх бобових. Вони нормалізують роботу серця та рівень гемоглобіну в крові.
- Джерело рослинного білка – 21 грам на 100г продукту. Це прекрасне доповнення до раціону, якщо ви дотримуєтесь посту або веганського харчування.
- Багата на вітаміни групи В, які нормалізують метаболізм і підвищують імунітет.
- залізо (7,5 мг у 100 г продукту) – добова потреба 12-25 мг,;
- цинк (2,5 мг/100 г) – добова потреба 8-15 мг;
- фолієва кислота ( 90 мкг/100 г) – добова потреба 400 мкг;
- вітамін В1 (0,5 мг/100 г) – добова потреба 1,5 мг.
Як вживати сочевицю?
- Перед тим як готувати сочевицю промийте і залийте водою у співідношенні сочевиці і води 1:2. Варіть 15-20 хв. до готовності.
- На основі сочевиці виходять смачні оладки та вегетеріанські котлети.
- Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.
Сочевиця коричнева / Україна
на 100 г: білки – 22 г, жири – 1 г, вуглеводи – 48 г. Калорійність – 314 ккал.
10 місяців
Десерт з сочевиці
Інгредієнти:
Сочевиця коричнева відварена — 1 склянка;
Молоко рослинне (або коров’яче) — 2 склянки;
Кориця — ½ ч.л.;
Какао порошок — 2 ч.л.;
Фініки — 40 г;
Ягоди годжі — 2 ч.л.;
Грецькі горіхи — 20 г.
Приготування:
Підігрійте молоко, щоб воно було тепле. Замочіть фініки у теплій воді на 15-20 хв та промийте. Очистіть їх від кісточок. Взбийте у блендері сочевицю, молоко, фініки, какао порошок та корицю до однорідної маси.
Додайте до маси ягоди годжі. Викладіть у мисочки та присипте дробленими горіхами.
Покладіть у холодильник на 2-3 години. Подавайте охолодженим.
Найкраще вживати в обідній час. Чудово підходить як корисний десерт для діток.