Сочевиця зелена
Сочевиця зеленаСочевиця зелена

Сочевиця зелена


6 відгуків
700 г
127 700 г
Є в наявності

Про глютен

  • Сочевиця є безглютеновою.
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
  • Таку сочевицю можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

У чому користь зеленої сочевиці?

  • Сочевиця — рослина сімейства бобових, родич гороху і фасолі.
  • Містить у великих кількостях:
    - залізо (7,5 мг у 100 г продукту) – добова потреба 12-25 мг,;
    - цинк (2,5 мг/100 г) – добова потреба 8-15 мг;
    - фолієва кислота ( 90 мкг/100 г) – добова потреба 400 мкг;
    - вітамін В1 (0,5 мг/100 г) – добова потреба 1,5 мг.
  • Зелена сочевиця містить майже 30% денної норми магнію та калію, які покращують роботу серця та судин.
  • Джерело рослинного білка — 23 грами на 100г продукту. Це прекрасне доповнення до раціону, якщо ви дотримуєтесь посту або веганського харчування.
  • Багата на вітаміни групи В, які нормалізують метаболізм і підвищують імуннітет.

Як вживати зелену сочевицю?

  • Перед тим як готувати сочевицю замочіть її на 2-3 години. Після цього промийте і варіть близько 40хв до готовності. 
    Пам'ятайте  після замочування сочевиця більшиться в 2-3 рази. 
  • Саме зелена сочевиця підходить для тих страв, де потрібні ціленькі нерозварені зерна. Додавайте до салатів, супів та других страв.
  • На основі сочевиці виходять смачні оладки та вегетеріанські котлети.
  • Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.

Детальніше

  • Зелена сочевиця – джерело рослинного білка;
  • Вживання сочевиці допоможе при крововтратах та анемії;
  • Зелена сочевиця – це профілактика онкологічних захворювань.


Більше про зелену сочевицю читайте ТУТ.




Дієтичний продукт. Підходить для жінок, дітей, людей похилого віку, діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком, та для всіх, хто дбає про своє здоров’я.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
Сочевиця зелена / Україна.
на 100 г: білків – 23 г, жирів – 1 г, вуглеводів – 48 г. Калорійність: 294 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців

Паштет з сочевиці

Інгредієнти:


  1. Сочевиця зелена 100 г;

  2. Мед — 2 ч.л.;

  3. Часник — 4 зубчики (або асафетида ½ ч.л.)

  4. Насіння соняшника — 50 г;

  5. Рослинна олія — 4 ст.л.;

  6. Сік лимона — 3 ч.л.;

  7. Вода кип’ячена — ½ склянки;

  8. Зелень кропу — ½ пучок;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

1. Відваріть сочевицю протягом 20-30 хв. до повного розм’якшення. Злийте зайву воду та дайте трохи вистигнути.

2. Змеліть насіння соняшника в млинку до порошку.

3. Покладіть всі інгредієнти у блендер та збийте до утворення однорідної маси. Якщо маса вийде засуха додайте ще води та дозбийте.

4. Подавайте охолодженим. Чудово смакує як закуска з хлібом та хлібцями.

Найкраще вживати у обідній час.


                                                               Суп із сочевиці


Інгредієнти:


1. Вода - 1,5 л.
2. Сочевиця зелена - 200 г.
3. Цибулина - 1 шт.
4. Олія - 3 ст.л.

5. Часник - 2 зубчики
6. Корінь та зелень петрушки, лавровий лист, сіль - за смаком.



ПРИГОТУВАННЯ:


1.      Сочевицю промити, залити водою та відварити до напівготовності.
2.      Додати очищені та подрібнені цибулю, корінь петрушки, варити на слабкому вогні до готовності.
3.      Додати олію, сіль, товчений часник, лавровий лист та довести до кипіння. 
4.      Посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.
 


                                                       Сочевиця із чорносливом

Інгредієнти:


1. Зелена сочевиця - 1 склянка.
2. Чорнослив без кісточок - 1 склянка
3. Мед - 50 г.


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Помити сочевицю, залити водою та зварити до напівготовності. 
2.      Додати помитий чорнослив та протушкувати.

3.      Додати мед.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення