Хемп - їжа майбунього


Поговоримо сьогодні про коноплю. Але не плутайте її з марихуаною :) 

Хочемо розповісти Вам про справжню коноплю, з якої наші бабусі робили одяг, пекли хліб, пряли. Все нове - це добре забуте старе. Конопля не виняток.


Конопля - дуже корисна та здорова їжа. 



  • Конопля містить вітаміни групи В, А, Е, D, кальцій, натрій, залізо, білок, йод, хром, срібло, літій, харчові волокна. Також конопля має збалансоване співвідношення омега-3 та омега-6.
  • Конопля - унікальне джерело протеїнів та природного каротину;
  • Вживання коноплі покращує стан імунної системи і навіть пам’ять. Запобігає хворобам Альцгеймера та Паркінсона, завдяки незамінним жирним кислотам у своєму складі;
  • Завдяки клітковині, конопля допомагає травленню і сприяє здоровому схудненню. Також конопля придушує апетит, а завдяки високому вмісту білків сприятливо впливає на роботу м’язів коли Ви займаєтесь спортом;
  • Ви можете пророщувати коноплю, замочувати насіння на ніч, підсушувати на сковорідці, молоти та робити напої. Додавайте в салати, випічку, перші страви тощо;
  • Вживання насіння коноплі знижує рівень холестерину та цукру в крові, зменшує завантаження на серце і є профілактикою серцевим хворобам;
  • Конопля покращить роботу нирок, печінки та сечового міхура;
  • Необхідно вживати коноплю при інтоксикації організму, імунодефіциті, дисбактеріозі;
  • Конопля має протизапальний, пом’якшувальний та заспокійливий ефект. Допомагає знизити больові синдроми.

Представляємо Вам нашу серію конопляних продуктів


                     


  • Конопляна олія - ідеальне джерело заліза та протеїнів;
  • Багата хлорофілом, який перешкоджає розвитку ракових пухлин в організмі ;
  • Конопляна олія містить вкрай необхідну нашому організму речовину - Омега-3 та Омега-6 в найкращих пропорціях (3:1);
  • Конопляну олію рекомендують вживати вагітним задля отримання необхідні Омега жири та для кращого розвитку дитини.
  • Використовується олія і в косметичних цілях. Покращує стан шкіри, зволожує та живить. Також конопля допоможе вилікувати шкірні захворювання: екзему, псоріаз і проблеми з сухою шкірою.





Додавайте насіння в салати, супи, улюблені страви, випічку. Воно додасть особливого смаку Вашим кулінарним шедеврам. 
З насіння коноплі можна робити молоко (рецепт ми дамо нижче), і навіть чай. 
Конопляне насіння має приємний горіховий смак.



Протеїн – найважливіший компонент спортивного харчування. Людям, які займаються спортом, фітнесом або бодібілдингом - він допомагає швидше позбутися зайвого жиру і наростити м'язову масу.
Порошок з меленого насіння коноплі містить близько 50% білка, має всі 20 амінокислот, в тому числі 8 незамінних.

Як приймати конопляний протеїн?
 
  1. ·         Для поповнення в організмі необхідних незамінних амінокислот та жирних кислот – достатньо 1ст.л. порошку у день.
  2. ·         Для спортсменів з напруженими тренуваннями – 2-3ст.л. 2 рази на день. Максимальний ефект має приймання конопляного протеїну за 30 хвилин до тренування та ще раз через 30 хвилин після.
  3. ·         Порошок можна розводити у воді, соку, молоці або інших напоях.
  4. ·         Ідеально підходить для коктейлів, смузі, салатів, соусів та не гарячих страв

З конопляного протеїну також виготовляють веганське морозиво. Він дає приємний горіховий смак і зелений колір.



Ще один цінний продукт з коноплі. Манна - це власне насіння коноплі, але дуже ретельно подрібнене. Має темний зелено-коричневий колір і приємний горіховий смак, за текстурою грубіше пшеничного борошна. Містить в собі висівки. 
Манну використовують для приготування сироїдних солодощів, корисних паст і халви, випічки (до 20%), коктейлів, соусів. 



Конопляні висівки – чудовий засіб для схуднення. Прекрасно очищують організм від шлаків. Висівки не мають вираженого смаку, але досить швидко тамують голод
Висівки містять до 90% активних компонентів, що містяться в цілісному зерні
Додавайте їх у салат, кашу чи випічку і вдосконалюйте смакові якості ваших страв. 



Рецепти:

Конопляне “молоко”



Інгредієнти:


⅓ склянки лущеного насіння конопель
0,5 л холодної води


Приготування:


  1. Замочіть насіння конопель водою хоча б на 5 хв.
  2. Якщо Ви хочете густіше “молоко” візьміть більше насіння.
  3. Помістіть воду та насіння в блендер і змішуйте протягом 3 хв.


Свіже “молоко” зберігається лише 1 день. Рекомендуємо робити невеликими порціями, щоб пити свіжим.


Песто з насіння конопель

Інгредієнти:


2 склянки свіжого базиліку
1 зубчик часнику
1 ч.л лимонного соку
½ склянки оливкової олії
½ склянки лущеного насіння коноплі
сіль, чорний перець


Приготування: 


  1. Помийте, покришіть базилік. Помістить в блендер і збивайте до однорідної маси.
  2. Додайте часник, насіння коноплі, спеції та лимонний сік.
  3. Поступово вливайте в блендер олію та збивайте все разом.


Смачного !


Ранкова безглютенова каша з насіння коноплі та чіа


Інгредієнти


1 склянка води або горіхового молока (наприклад, мигдального)
½ склянки сирого лущеного насіння конопель
1 ст. л насіння чіа
1 ст.і л насіння льону
1-2 ч.л кленового сиропу (за бажанням)
1 ч.л чистого екстракту ванілі
½ ч.л кориці
дрібка морської солі


Приготування:


  1. Ретельно змішайте всі інгредієнти в маленькій каструлі та доведіть до кипіння на середньому вогні. 
  2. Продовжуйте помішувати, зменшіть вогонь з середнього на малий. Перемішуйте кашу, доки вона не загусне (приблизно 2-4 хв).
  3. Налийте в тарілки, додайте улюблені фрукти чи мед і відразу подавайте.


Смачного !
  ______________________________________________________________


                               


Автор: Ящук Ірина (Malynivna)