Водорості: спіруліна та хлорела

Перейти в каталог товарів


Перед написанням цієї статті мною було вивчено багато інформаційних джерел та дослідів щодо спіруліни. Більше цього, я й сама вживала (і досі вживаю) її як харчову добавку.

Моє знайомство зі спіруліною почалось 2 роки тому, коли я відмовилась від вживання м’яса, багато працювала та займалась спортом, проте під час адаптації організму до нового стилю харчування, почала хворіти та відчувала весняний авітаміноз. Слабкий імунітет був моєю проблемою. Якщо порівнювати із теперішнім часом - то застудами я хворію приблизно у 5 разів менше, ніж це було 2 роки тому, та й проходять вони за 3 дні.




Вперше я приймала спіруліну рівно місяць. Я обрала порошковий варіант та вживала спіруліну двічі на день до сніданку та перед сном. Слабкість, застуди, авітаміноз зникли. Через рік я ще раз повторила курс і знову відчула її чарівну дію на собі. Я зовсім не вживаю ліків останні 2 роки, тому що зникла потреба заходити в аптеку. Також використовую спіруліну для приготування домашніх масок для обличчя.

Не дарма спіруліну називають “супер-фуд”. Вченими було проведено багато експериментів стосовно цієї добавки. Науково доведено, що спіруліна здатна:

  1. Знижувати рівень холестерину;

  2. Запобігати раковим захворюванням;

  3. Зміцнювати захисні функції печінки від впливу токсинів;

  4. Допомагати при алергіях.


Спіруліна - це синьо-зелена водорість, яка містить практично весь вітамінно-мінеральний комплекс.


  • Спіруліна не містить йоду, тому вона безпечна та корисна людям із гормональними проблемами, при яких не можна вживати йод;
  • Спіруліна - продукт із великою концентрацією білка (65-71%), що є ідеальним рішенням для вегетаріанців, особливо на початкових етапах відмови від тваринних продуктів;
  • Спіруліна - найбагатше джерело вітамінів А, Е, F. Спіруліна містить вітамін В12, який є необхідним для веганів, сироїдів та вегетаріанців. У складі спіруліни є майже усі вітаміни, крім вітаміну С і D;
  • Спіруліна містить у 7 разів більше кальцію, ніж молочні продукти;
  • У спіруліні в рази більше заліза, ніж у яблуках, капусті, пивних дріжджах тощо.
  • 10 г спіруліни по вмісту заліза дорівнює 325 г печінки;

Показання до застосування спіруліни з метою профілактики:

  1. Розумове перевантаження;

  2. Слабкий імунітет;

  3. Для відновлення функцій зору;

  4. При фізичній слабкості;

  5. При зниженні пам’яті та поганій концентрації уваги;

  6. Для очищення організму;

  7. Для профілактики ракових захворювань;

  8. Для профілактики та лікування суглобів;

  9. При передчасному старінні;

  10. Для профілактики атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.




Застосування спіруліни при захворюваннях в комплексі з прийманням медичних препаратів:

  1. Хронічна втома;

  2. Серцево-судинні захворювання;

  3. Хронічні хвороби нирок;

  4. Анемія;

  5. Хронічні шкірні захворювання;

  6. Хронічні запальні процеси

  7. Запалення очей тощо..


Спіруліна швидко талегко перетравлюється і підвищує засвоєння їжі на 25-30%.

Спіруліна не викликає побічних дій навіть при тривалому вживанні, а речовини, які містяться у спіруліні захищають майже від 300 патологій та мають комплексну дію.

Спіруліна зараз стала досить популярною, але тут із впевненістю можна сказати, що її популярність підкріплена науковими дослідами та реальними фактами, стосовно її цілющої дії.

Все про вживання Ви знайдете за посиланням: Як вживати спіруліну ?


Окрім спіруліни, на ринку з’явився ще один “супер-продукт”, який зветься хлореллою.


Хлорелла, як і спіруліна є синьо-зеленою водорістю, яка росте в слабо солених або прісних водоймах.


Хлорелла містить 50% природного білка, який легко засвоюється організмом та великий ряд необхідних людині вітамінів та мінералів.


  • Вітаміну В12 у хлореллі більше, ніж в яловичій печінці;
  • В 7 разів більше каротину, ніж містить шипшина та курага;
  • Кількість хлорофілу перевищує 50 разів, в порівнянні з люцерною. Хлорофіл стимулює вироблення еритроцитів та гемоглобіну;
  • Величезна кількість вітаміну А в чистому вигляді;
  • Клітковина, що міститься у хлореллі покращує травлення та засвоєння корисних речовин із їжі;
  • Хлорелин - природній антибіотик, яким надзвичайно багата хлорелла;
  • Завдяки великій кількості заліза, хлорелла застосовується при анемії;

Показання до застосування хлорелли:


  • Для підвищення імунітету;
  • Профілактика онкологічних захворювань;
  • Профілактика серцево-судинних захворювань;
  • Відновлення функцій зору;
  • Для очищення та омолодження організму;
  • Для покращення травлення та метаболізму ;


Регулярне вживання хлорелли допоможе зменшити прояви алергії та позбутися зайвої ваги. Чудова харчова добавка при діабеті та астмі.


Науковці довели, що завдяки антиоксидантам, які присутні у великій кількості, хлорелла попереджає ріст пухлин та ракові захворювання.
Хлорелла ефективно очищає організм від важких металів та радіонуклідів.
Для уникнення грипових та застудних захворювань рекомендуємо приймати хлорелу у весняно-зимовий період.


    Все про вживання Ви знайдете за посиланням: Як вживати хлореллу ?



    Автор: Ірина Кривошеєва

    ___________________________________________________________________________________________________


    sz.lviv.ua
    м.Львів
    (067) 456-66-64, (063) 749-10-68