Олії та шроти

Перейти в каталог товарів


На прилавках в магазинах вже з'явилася перша зелень, доспівають ягоди та овочі. Вітамінний сезон можна вважати відкритим !


Нас з дитинства вчили їсти багато фруктів та овочів улітку, щоб “запастись” необхідними вітамінами на наступні холодні місяці.


Проте, ніхто не розповідав про те, як і з чим засвоюються вітаміни та корисні речовини.
Беззаперечний факт, що самі овочі та фрукти принесуть нам багато користі.


Але як щодо того, щоб отримати максимальну користь від літніх плодів ?


Поєднуйте овочеві салати з різноманітними оліями!   

                                                                               

Чи знаєте Ви, що каротин найкраще засвоюється із рослинними жирами ? 

  • Овочі та фрукти жовтого та червоного кольорів особливо багаті на каротин. Приготуйте салат із моркви, шпинату та болгарського перцю, приправте свіжовитисненою олією соняшника та отримайте необхідні вітаміни..
В соняшниковій олії холодного тиснення міститься в 12 разів більше вітаміну Е, ніж в оливковій.

Літо - ідеальна пора для дієт.

  • Багато жінок переходять на рослинне та фруктове харчування, не враховуючи один фактор: при дієтичному харчуванні виникає дефіцит необхідних для організму жирів. Щоб уникнути цього - вживайте лляну олію.

  • Оскільки наш організм не здатен сам виробляти Омега-3 та Омега-6 олія льону  - ідеальна для виконання цієї важливої функції.
  • Ризик захворіти на застуду влітку  достатньо високий, тому імунітет варто підтримувати незалежно від температури повітря. Вітамін Е, яким багата олія чорного кмину, є базовим у формуванні імунітету. Від його кількості залежить робота серця, судин та водний баланс шкіри. Додавайте олію чорного кмину в салати та соуси. Проте варто розбавити її будь-якою іншою олією щоб уникнути різкого специфічного смаку.

  • Олія грецького горіха в поєднанні з овочами допоможе схуднути. Крім цього, олія грецького горіха - натуральний замінник засобів для засмаги. Нанесіть його замість крему та отримайте рівну засмагу без опіків.
                                Олія з грецького горіха 

  • Диня та олія гарбуза - ідеальні глистогінні засоби (погодьтесь, що й смачні). Ви можете провести одноденну  профілактику. Їжте диню, а в салати додавайте гарбузову олію. Крім внутрішнього вживання, олією гарбуза можна зняти свербіж після укусів комах, прискорити процес загоєння подряпин, ударів. Для цього варто просто змастити уражене місце олією.
  • Гірчична та кунжутна олія допоможуть процесу травлення та виведенню шлаків. В поєднанні із зеленню утворять ідеальний тандем.
Кунжутна олія також ідеальна олія для масажу.

  • Зелень - чудове джерело кальцію. Найкраще засвоюється кальцій із вітаміном D, який виробляється завдяки сонячним променям.Також, вітаміном D багата олія розторопші, яка допоможе очистити печінку.
                                                                                                        


Якщо олії ми можемо легко поєднувати з овочами, то з фруктами чудово смакуватимуть шроти.


Шрот (клітковина, макуха) - це залишки насіння олійних культур після вилучення з них олії методом холодного тиснення та пресування.

Завдяки нетермічній обробці всі корисні властивості культур зберігаються.


Шрот - це ідеальний харчовий додаток. Спробуйте додавати шроти в салати, каші, фруктові смузі, соки або просто візьміть столову ложку будь-якого шроту, налийте туди трішки олії та з'їжте. Ви будете здивовані, наскільки це смачно.


Вас здивує те, що шрот волоського горіха містить в 5 разів більше вітаміну С, ніж смородина, а кунжутний шрот містить більше кальцію, ніж молочні продукти.


Використовуючи блендер зробіть фруктове пюре з будь-яких фруктів чи ягід, додайте 3-4ст.л. шроту та смакуйте надзвичайно корисний десерт.


                    

Спільна властивість усіх  шротів - це виведення токсинів та шлаків з організму, пришвидшення метаболізму та здорове схуднення.




Існують різні види шротів: кунжутний, льняний, конопляний, амарантовий, гарбузовий, гірчичний, чорного тмину, волоського горіха, маковий, кедровий, розторопші та ін. шроти власного виробництва..


  • Білком та незамінними амінокислотами наситить амарантовий та кедровийшроти. Регулярне вживання амарантового шроту зміцнить імунітет та нормалізує рівень холестерину. Кедровий у свою чергу очистить кров, покращить стан шкіри та волосся. Кедровий шрот повинен бути у раціоні вагітних жінок, дітей, матерів, які годують грудьми.


  • Льняний шрот містить необхідні Омега-3 та Омега-6. Допоможе при гастриті та виразці шлунку. Шрот льону - продукт №1 для людей, які страждають на діабет 1-го і 3-го типу.
  • Шрот розторопші - порятунок для печінки. Розторопша допоможе повернути здоров'я навіть дуже пошкодженій печінці. Крім того шрот допомагає лікувати хвороби серця, шлунку та проблеми зайвої ваги.
  • Шрот чорного кмину - ідеальний продукт для підвищення імунітету, загоєння ран та лікування дихальних шляхів, а шрот коноплі - покращить стан серцево-судинної системи та перешкодить розвитку ракових клітин.

Крім вищеописаних властивостей шроти містять велику кількість вітамінів та мінералів.


Такі шроти, як розторопша, чорний кмин та гірчиця найкраще поєднуються з овочами. З усіма іншими Ви можете експериментувати в фруктових десертах.



Смачного літа та користі від усіх вітамінів ! :)

Автор: Кривошеєва Ірина