MySQL error (1): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND date>=1404222300 AND date<1404222360' at line 1 (SELECT webname FROM menu WHERE pid= AND date>=1404222300 AND date<1404222360)
Жива спіруліна – їжа майбутнього! - Смак Життя

Жива спіруліна – їжа майбутнього!

Опубліковано: 01.07.2014,   Оновлено: 13.04.2020

Жива водорость спіруліна - це дійсно дуже якісна їжа, а цього нам всім дуже не вистачає. Яким було б наше здоров'я, якби ми могли правильно харчуватися, вживаючи в їжу тільки екологічно чисті продукти? Можна з упевненістю стверджувати, що наше здоров'я неодмінно пішло б на поправку...
 
Визначення:
Спіруліна – натуральна мікровододорость (лат. Rpirulina Platensis) темно-зеленого кольору у вигляді ниткоподібної спіралі, яку можна побачити тільки під мікроскопом.  Складається з тонких прозорих клітин, що не мають ядер, вони з'єднані між собою кільцями. Екологічний продукт, засвоюється на 100%, містить в собі більше 2000 корисних речовин, підходить для вживання для всіх вікових категорій.


Історія

Спіруліна  - перша фотосинтетична форма життя на Землі, вона виникла 3,5 млрд. років тому. В спіруліні - мільйони років еволюційної мудрості, закодованої в ДНК, склад спіруліни протягом сотень тисяч років залишився незмінним. Весь цей час маленькі зелені спіральки акумулювали енергію Сонця і виробляли кисень у нашу атмосферу для того, щоб розвивалися всі інші вищі форми життя... Спіруліна - унікальний організм. Все, що потрібно для її росту і розмноження – це сонце, повітря і вода. Спіруліна - дуже древній одноклітинний організм, всередині її клітини навіть ядра немає. За багато тисяч років жорстокої конкуренції в боротьбі за життя спіруліна придбала здатність виживати у вкрай несприятливих умовах, тому в клітинах спіруліни повний набір необхідних для виживання речовин. Крім багатьох корисних складових самої біомаси спіруліни, вона має здатність утримувати в собі мікроелементи в органічній формі.
 
Ця безсмертна форма життя прожила, постійно самовідновлюючись, сотні мільйонів років саме завдяки своєму унікальному біохімічному складу.


Хімічний склад
Всього до складу спіруліни входить близько 2000 вітамінів, мінералів, амінокислот, поліненасичених жирних кислот і ферментів. Спіруліна - це ретельно збалансований самою природою набір з 18 амінокислот, у тому числі 8 незамінних, ненасичені жирні кислоти, безліч мікро-і макроелементів (Fe, Ca, Cu, Mg, Zn, P, Se), цілий ряд вітамінів (А, С, Е, група В), рослинні пігменти, нуклеїнові кислоти (ДНК, РНК), які виконують найважливішу функцію по зберіганню і передачі генетичної інформації, ферменти, та інші біологічно активні речовини. Жива спіруліна – це природний концентрат вітамінів і корисних речовин.
Спіруліна містить у своєму складі:
-повноцінний білок фікоціанін, що забезпечує організм будівельним матеріалом,
-практично всі види вітамінів, за винятком вітаміну D,
-ненасичені жирні кислоти (лінолеву і ліноленову), завдяки яким утворюються простагландини (життєво важливі субстанції для імунної системи),
-вуглеводи,
-мінеральні речовини, в тому числі легкозасвоюване залізо, магній, як противірусний, протипухлинний, протисклеротичний елемент; кальцію і фосфор в іонної легкозасвоюваній формі; калій, що регулює клітинний обмін.
-мікроелементи, в тому числі селен і германій, як антиоксиданти; цинк, як складова частина ферментів; хром, як елемент, що сприяє нормальному функціонуванню підшлункової залози; мідь, як елемент, який бере участь у засвоєнні і переробці організмом заліза.


В порівнянні з іншими продуктами:

 -   вміст білка: яйця 13%; м`ясо 20%; бобові 40%; спіруліна 70%;
-          в 10 р більше бета-каротину, ніж в моркві;
-          в 100 р більше заліза, ніж в яблуках, капусті, редисці;
-          в 7 разів більше кальцію, ніж в залізі.
 
Спіруліна містить:
Ненасичені жирні амінокислоти
Високий вміст лінолевої кислоти, особливо у-ліноленової кислоти (основний жирної кислоти) діє профілактично на серцеві захворювання, знижує рівень холестерину,  стабілізує кров'яний тиск, позитивно регулює запальні процеси в організмі, контролює передачу нервового імпульсу, відновлення і розмноження клітин.


Білок та амінокислоти
Високий вміст білку- більше 60%, білки містять повний набір амінокислот, включаючи вісім незамінних.Завдяки цьому гарантується висока фізична працездатність, здоровий розвиток і здоровий стан всього організму, забезпечується синтез гемоглобіну - основного білка крові.


Вітаміни
Вітамінний склад спіруліни унікальний, він включає в себе життєво необхідні вітаміни, завдяки чому регулярний прийом спіруліни навіть малими дозами 1-1.5 г / добу знижує ризик онкологічних захворювань.
Наявність вітаміну Е позитивно впливає на гормональну систему організму, регулюючу сексуальну активність як чоловіків, так і жінок.


Мінерали і мікроелементи
Містить практично весь необхідний набір мікроелементів, що знаходиться в найбільш легкодоступній формі, як ні в одному іншому препараті: наприклад, залізо, необхідне для кровотворної системи людини, засвоюється організмом на 60% краще, ніж в інших добавках.


Антиоксиданти
Натуральні антиоксиданти оберігають організм від дії кислотних радикалів та від нанесення ними ушкодження клітин.


Полісахариди
Полісахариди, що складаються з глюкози, ксилози, галактози і рамнози, містять галактуронова і глюкуроновую кислоти. Завдяки актівізаііі і стимуляції Т-лімфоцитів досягається поліпшення імунного захисту. Долає стан пригніченого імунітету, яке зустрічається в результаті дії інфекцій. Систематичний прийом спіруліни забезпечує високу готовність організму протистояти негативним впливам ззовні.


Пігменти
Спіруліна містить у своєму складі три пігменту-барвника: каротиноід, хлорофіл і фікоціанін, за допомогою яких організм синтезує багато ферменти, необхідних для регулювання метаболізму організму. Спіруліна володіє радіозахисними властивостями, протекторним захисною дією на мембрану клітин, ефективно виводить токсини, радіонукліди і солі важких металів і тому може застосовуватися як природний ентеросорбент, здатний пом'якшити наслідки радіоактивного опромінення, особливо при щоденному вживанні. На відміну від інших адсорбирующих препаратів, спіруліна не порушує баланс життєво важливих елементів і вітамінів в організмі. Вона має захисну дію на стан системи кровотворення, підвищуючи рівень гемоглобіну.


 
Лікувальні властивості:
  – сильний антиоксидант;
 - зміцнює прихо-нейро-ендокринологічні системи;
 - підвищує потенцію;
- знижую рівень цукру в крові у діабетиків.
- успішно застосовується в лікуванні та дієтотерапії серцево-судинної патології, при атеросклерозі, гіпертонічній і ішемічній хворобах серця;
- очищає кишечник, виводить з організму шлаки, важкі метали, токсини, радіонукліди - є радіопротектором;
-  компенсує білкову, вітамінну та інші форми недостатності (особливо у вагітних жінок);
- знижує рівень холестерину і цукру в крові;
- має загальнозміцнюючу ефектом, підвищує опірність організму до захворювань, зміцнює імунітет, знижує ризик захворювання на рак;
- нормалізує вагу, нормалізує обмін речовин, перешкоджає ожирінню, стабілізує кишкову флору, підвищує засвоюваність їжі, завдяки чому потреба в їжі знижується ;
- знімає втому, підвищує потенцію, фізичну і психічну працездатність;
-  підвищує лактацію у годуючих матерів.


 Рекомендується при лікуванні хворіб та дози застосування cухої спіруліни:
 хронічних гепатитів, гепатохолециститах, цирозу печінки - добова доза 2.0-3.0 г на добу, курс лікування 3-4 тижні;  гастритів, виразкової хвороби шлунка та 12-палої кишки, панкреатитів, хронічних колітів - обова доза 3.0 г, курс лікування 20 днів; залізодефіцитних анемій - добова доза 2.5-3,0 г; курс лікування 2-3 тижні;  недостатності кровообігу - добова доза 1.5-2.0 г; курс лікування 2-3 тижні;  гіперхолестеринемії і гіпертригліцеридемії, атеросклерозі, порушенні коронарного, церебрального та пов'язаних з ги-перліпопротеінеміямі - добова доза 1.5-2.0 г, курс лікування 4-6 тижнів;  в комплексному лікуванні хворих з захворюваннями, що супроводжуються пригніченням імунітету, а також опроміненні та хіміотерапії, у хворих похилого та старечого віку для оптимізації проведеного лікування - добова доза 1.5-2.0 г, курс лікування - 4-6 тижнів,  рекомендується вагітним жінкам і годуючим матерям - добова доза 3-5 гр, при алергіях - високий рівень b-каротину, вітамінів С і Е дозволяє знизити ризик алергізації, нервові захворювання-маніакально-депресивний психоз, шизофренія, стрес, депресії будь-якої етіології, хвороба Альцгеймера, алкоголізм і неврологічних станах з втратою пам'яті.


Спіруліну рекомендується приймати за 0.5-1 годину до їжі або через 0.5-1 годину після їжі. Бажано в першій половині дня до їжі або вранці і ввечері.


Кожен старше 14 років може приймати по 1 -1.5 г на добу в будь-якому співвідношенні:
Дітям 3-7 років: 0.25 г / добу вранці до їжі.
Дітям 8-14 років: 0.50 г / добу вранці до їжі.
Курс для будь-чкого віку: 14-21 днів.
Дітям бажано проводити профілактичні курси на 14-21 день з інтервалом 2-3 тижні.


Регулярне вживання мікроводорості дозволяє боротися з астенією, з процесами старіння, корисно при втоми і спортивному навантаженню. Водорість потрібно вживати тим, хто бажає відчути ясність розуму, прилив енергії та сексуальної сили. Спіруліна - природний стимулятор статевого потягу, тому застосовується при лікуванні імпотенції, фригідності, відсутність лібідо і передчасна еякуляція.


Протипоказання.
 Оскільки спіруліна багата протеїнами, її слід обережно приймати хворим з нирковою патологією в тих випадках, якщо лікарі радять обмежити вживання білкової їжі. Не рекомендується вживання при гострих шлунково-кишкових захворюваннях.


Корисні властивості в косметиці
Спіруліна - це склад поліненасичених жирних кислот, які просто незамінні для збереження пружності шкіри. При корекції вікових змін шкіри і для підвищення її тонусу і пружності, в косметології використовується не тільки косметологічне обладнання, а й різні професійні косметичні засоби, розроблені з урахуванням естетичних недоліків. Серед клієнтів салонів краси дуже популярні альгінатние маски, до складу яких входить спіруліна.
Спіруліна зміцнює волосся, покращує стан шкіри, розгладжує зморшки, лікує вугрі, є хорошим засобом для живлення волосся, загоює рани та опіки.
 
Для кого корисна жива спіруліна:
 
Для спортсменів:
- ефективна при високих фізичних, емоційних і імунних навантаженнях.
 
Для дітей:
- джерело вітамінів для повноцінного росту;
- покращує апетит;
- зміцнює імунітет;
- лікує алергію, гастрит, анемію;
- нормалізує роботу кишківника.
 
Для вагітних:
-          нормалізує перебіг вагітності, ріст плоду;
-          підвищує лактацію в годуючих матерів;
-          підвищує гемоглобін;
-          містить гемаліноленову кислоту, що міститься в материнському молоці.
 
Для схуднення:
-          допомагає покращити і нормалізувати обмін речовин;
-          сприяє нормальній роботі шлунково – кишкового тракту;
-          знижує відчуття голоду завдяки високому вмісту білка.
 
Спіруліну часто називають продуктом XXI століття. Набір цілющих властивостей переважає всі медичні препарати, які використовуються для оздоровлення організму.
 
Спіруліна, як продукт харчування:

Спіруліна не може замінити абсолютно все, але щоденне вживання її в їжу рекомендується всім без винятку: і людям похилого віку, і дітям, і вагітним жінкам. Різниця лише в кількості споживання. Для хворих людей або при значних фізичних навантаженнях, рекомендується велика порція: 7-10 г спіруліни на добу, для здорових людей звичайна порція: 1-3 грами.
Бажано дотримуватись правила - два тижні вживання, один тиждень перерви.

Корисні властивості спіруліни:


1. Потужний тонізуючий засіб для імунної системи:
спіруліна  допомагає генерувати нові імунні клітини. Найважливіші частини імунної системи - кістковий мозок, макрофаги, Т-і В-лімфоцити, селезінка та вилочкова залоза функціонують краще. Збільшується утворення антитіл та інших молекул, які захищають організм від інфекцій. Здорова імунна система особливо має значення для дітей в період росту і дозрівання організму, знайомства з навколишнім їх світом. Прийом водорості часто хворіючими дітьми призводить до швидкого поліпшення їх здоров'я і компенсує їх відставання в розвитку.


2. Нормалізує вагу і рівень холестеролу
Проведені дослідження показали, що разом з холестерином спіруліна прибирає і зайві кілограми. Регулярний прийом мікроводорості протягом декількох місяців і активний спосіб життя призводять до зниження ваги тіла.


3. Необхідна для травлення
Водорості живлять корисну кишкову флору і знижують небезпеку розвитку хвороботворних бактерій і грибків в організмі. Сприятлива кишкова флора покращує адсорбцію їжі, запобігає запорам і є основою для стабільного здоров'я.
Спіруліна легко засвоюється і особливо - в тих випадках, коли кишечник погано адсорбує їжу. Тому безліч ензимів (ферментів) спіруліни виключно важливі для хорошого травлення організму.


4. Очищає від токсинів
Цінні біологічно активні речовини спіруліни, такі, як хлорофіл А, фікоціанін і полісахариди, допомагають очистити організм. У першу чергу вони очищають травну систему, а через кілька місяців активного прийому - печінка, кров і весь організм. Не дарма спіруліну називають «чистильником» організму.
Спіруліна - хороший Хелір агент. Завдяки унікальним речовинам - альгінат вона пов'язує і викидає з організму важкі метали, радіоактивні речовини та інші токсини. Тому водорість рекомендується людям, що живуть в сильно забруднених районах або зазнали дії шкідливих речовин - працівникам хімічних підприємств і атомних електростанцій, шахтарям. В умовах сучасної цивілізації здатність спіруліни ефективно виводити з організму шлаки, токсини і радіонукліди особливо актуальна. Її необхідно щодня вживати в їжу.


5. Знижує небезпеку онкологічних захворювань
Спіруліна виключно багата бета-каротином (провітамін А), вітамінами С і Е, мікроелементами (марганець, цинк, магній, кальцій, мідь, залізо, селен, хром та ін), які входять до складу антиоксидантних ензимів і нейтралізують вільні радикали. Це уповільнює процес старіння клітин і шкідливі мутації в них.


6. Захищає, лікує і подовжує життя
В останні десятиліття в медицині організм розглядається як частинка Всесвіту, в тісній взаємодії з навколишнім середовищем. Передові лікарі лікують не окремі хвороби, а весь організм в цілому. Мікроводорость спіруліна не лікує окремі хвороби, а оздоровлює організм у цілому, що дозволяє йому самому за допомогою своєї власної життєвої сили впоратися з численними захворюваннями.
Оскільки кожне окреме захворювання являє собою реакцію організму на серйозні фізіологічні порушення, то звичайні лікарські препарати пригнічують тільки лише симптоми, не усуваючи причини захворювання. В результаті, захворювання приймають затяжний, хронічний характер, що в свою чергу провокують інші супутні хвороби. Багато хронічних хворіб виникають через клітинний голод, інтоксикації, старіння, змін в обміні речовин, ожиріння, алергій, запалень і т.д. Спіруліна забезпечує надійний захист організму від усіх цих проблем. Регулярний прийом мікроводорості подовжує активне життя на десятки років і сприятливо діє на процес лікування таких захворювань: інфаркт, аритмія, інсульт, старече слабоумство, хвороби нервової системи, втрата слуху і зору, шкірні хвороби, бронхіальна астма, панкреатит, анемія, гіповітаміноз, шлунково-кишкові хвороби, проблеми з печінкою, цукровий діабет з ускладненнями. Хворі на діабет, що проходять курс лікування спирулиной, відзначають різке зниження рівня цукру в крові. При постійному прийомі мікроводорості доза інсуліну може бути зменшена вдвічі, а в деяких випадках - аж до повної відмови!
Як потужний антиоксидант, спіруліна запобігає передчасному старінню як результат окислювальних процесів в організмі. При інтенсивному прийомі спіруліни відзначені навіть випадки відновлення кольору волосся в період ранньої сивини, що досі вважалося незворотнім процесом. Але процес одужання проходити повільно, так що наберіться терпіння.


7. Дарує красу і чудову форму
Справжня краса - плід нашого внутрішнього стану. Таких прикрих речей, як зморшки, тіні під очима, ламкі нігті, розширення вен і капілярів, в'янення шкіри і пр., можна уникнути: регулярний прийом спіруліни покращує загальний стан шкіри, відновлює порушені функції організму і сприяє оптимальному підтриманню обмінних процесів.


8. Дає енергію
Спіруліну називають «зеленими променями сонця» або матеріалізованої сонячною енергією. Люди відчувають прилив енергії відразу після її прийому, а користь від тривалого застосування багаторазово збільшується. Коли людина перебуває в стресі або хворіє, метаболічна енергія тіла вичерпується набагато швидше, що призводить до хронічної втоми і втрати сну. Спіруліна стабілізує енергію, відновлює рівновагу, і таким чином вивільняється велика частина метаболічної енергії, яку організм використовує для зміцнення здоров'я.


9. Спіруліна - еліксир для мозку і нервової системи
Мікроводорость спіруліна благотворно діє на нервову систему. Вона балансує ліву і праву півкулі, покращує пам'ять, допомагає розвитку інтегрального та холістичного мислення, що поєднує логіку з інтуїцією, розвиває творчі здібності і продуктивність мозку.


10. Спіруліна - «зелена кров»
Кровотворний ефект мікроводорості спіруліни підтверджувався багаторазово, вона - найбагатший відомий джерело вітаміну В12, протеїнів, заліза і хлорофілу А, які беруть участь в кровотворні процесі. Завдяки їх сукупній дії організм отримує ідеальну клітинну їжу, що підвищує його життєвість. Вживання спіруліни особливо сприятливо впливає на дітей, які страждають анемією, вагітних, годуючих грудьми і жінок з матковими кровотечами. В результаті регулярного прийому спіруліни, спостерігається хороший кровотворний ефект та помітно підвищується гемоглобін.


Спіруліна – це один з найцінніших продуктів здорового харчування, її часто називають продуктом XXI століття. За своїми цілющими властивостями зелена водорость спіруліна перевершує всі відомі медичні препарати, які використовуються для оздоровлення організму.


Рецепти:

Коктейль

СКЛАДНИКИ:

жива спіруліна - вміст баночки (42 г)
чиста питна вода (можна тепла до 40 ° C), будь-який сік, кефір, фруктовий сироп, 
кориця або імбир на кінчику ножа
лимонний сік
2 ч л меду

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Вміст баночки залити водою.
2. Розмішати до розчинення, за смаком додати спеції, лимонний сік, меду. 
3. Пити натще за 20-30 хв. до прийому їжі з ранку або через 1 годину після їжі, або вранці і ввечері. 

Не забувайте пити достатню кількість чистої питної води протягом дня! (2-3л або 30г / вага тіла)  Пам'ятайте, зберігати баночки з живою спирулиной потрібно в морозильній камері при температурі не вище - 5 ° С. Повторно жива спіруліна НЕ ЗАМОРОЖУЄТЬСЯ!
Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення