Сушарка для фруктів, овочів та ягід – інвестиції в здоров`я

Влітку є великий вибір свіжих ягід, фруктів і овочів, зелені, лікарських трав, насичених вітамінами. Їх заморожують, консервують, варять з них варення, щоб продовжити споживання та зберегти смак, колір, вітаміни...Для порівняння, при заморожуванні – зберігається до 60% вітамінів, при варінні зберігається до 25% вітамінів,  при консервуванні - до 40% вітамінів, а при сушінні зберігається до 97% вітамінів!
 
Тому сушарка допоможе зберегти фрукти, овочі та ягоди без втрати вітамінів, мікро- та макроелементів. 

Відтепер в Еко Клубі можна купити універсальні сушильні апарати Ezidri, виробництва Hydraflow Industries з Нової Зеландії. Висушені при температурі 35°C продукти відмінно зберігають всі поживні речовини та енергію свіжих фруктів, овочів та ягід . Зберігатись висушені продукти можуть рік, а деякі не втрачають смаку і через 3—4 роки. Також висушені продукти зберігають свій живий природний аромат, колір, смак, а лікарські трави зберігають всі свої лікувальні властивості.

 
Висушені продукти зручно зберігати, тому що вони зменшуються у розмірі в 10-15 разів і  займають мало місця. Тривалість їх зберігання від 1 до  4 років.
 
Працювати з сушаркою просто:
 
для підготовки до сушіння продукти потрібно вимити, порізати, розкласти на лотки, увімкнути в розетку сушарку і розпочати процес сушіння. Сушильний апарат абсолютно безпечний і  його можна залишати на день без нагляду. За 2 години сушиться зелень, гриби - 5—7 годин, вишні, смородина, виноград і чорниця – 24 години. Загальна тривалість сушіння від 2 до 24 годин, залежно від соковитості і вологості продукту.
 
В  електросушарці Ezidri можна висушити:
яблука, груші, полуницю, абрикоси, вишні, черешню, сливу, виноград, банани, ківі, кавуни, дині, смородину, чорницю, агрус, помідори, огірки, кабачки, цибулю, часник, перець, петрушку, кріп, лікарські трави, робити фруктову пастилу, мюслі та інші смачні продукти.


  
Сушіння відбувається завдяки рівномірному руху теплого повітря (35-65 ° С) через встановлені лотки. Двигун сушарки створює  тепле повітря, вентилятор обертається і забезпечує рівномірне висихання шляхом випаровування вологи.
Для збільшення обсягів сушіння можна збільшити кількість лотків.
  
Переваги сушарки
 
Всі продукція марки Ezidri проводиться за найвищими стандартами, має Європейський сертифікат якості (CB and CE Certification). Модельний ряд сушарок виготовляється з харчової ABS пластмасою і полікорбаната, висока швидкість двигуна забезпечує швидкий процес сушки, подвійна теплоізоляція. Якісний захист двигуна від перегріву за допомогою спеціального запобіжника IEC335.
 
Продуктивність - унікальна схема руху повітря і мікропроцесорний температурний контроль, дозволяє збільшувати продуктивність і сушити до 30 лотків одночасно. Сушарка може працювати 24 години на добу сім днів на тиждень.
 
Комплект: основна платформа, лотки, одна сітка, один піддон, кришка і інструкція з експлуатації. Сушарка негабарита, моделі важать від 3 до 5 кг Складається з основної платформи і круглих лотків, які ставлять один на одного. Усередині кожного лотка — сітка. Для трав і маленьких ягід беруть густу сітку. Для овочів і фруктів — рідкішу.
При необхідності можна докуповувати лотки, сітки, піддони. Лоток - для збільшення обсягів сушіння, які ставляться пірамідально один на одного. Сіточка - гнучка сітчаста вкладка для полегшення сушки липких і сипучих продуктів. Суцільний піддон - для приготування фруктової пастили, сушки супів і закусок.
 
Сушарку  можна використовувати з одним або двома лотками, але в цілях економії електроенергії  краще сушити продукти на більшій кількості лотків.
 
Моделі


Є сушарки трьох моделей. Найменша має 4 лотки, середня і велика — 5. До них можна докуповувати комплект з додаткових лотків. Завдяки наявності мікропроцесорного температурного контролю сушарки Ezidri споживають менше енергії.


1. Classic Everyday (FD 300)
Діаметр: 340 мм
Висота: 230 мм (4 лотка)
Вага: 3,5 кг
У комплекті: 4 лотка, 1 сітка, 1 піддон.
Максимальна кількість лотків: 10
Живлення: 220—240 В, 50 Гц
Максимальна потужність (у робочому режимі): 500 Вт (250 Вт-год)
Температурний діапазон: 50° — 55°С
Управління: Автоматичнее
Гарантія: 1 рік.
Сушарка спеціально розроблена для сушки фруктів, ягід і овочів при температурі до 55°С, яка встановлюється автоматично після підключення апарату до мережі.
Ціна: 1100 грн
 
2. Snackmaker (FD 500)
Діаметр: 340 мм
Висота: 268 мм (5 лотків)
Вага: 3,7 кг
У комплекті: 5 лотків, 1 сітка, 1 піддон.
Максимальна кількість лотків: 15
Живлення: 220—240 В, 50 Гц
Максимальна потужність (у робочому режимі): 500 Вт (170 — 250 Вт-год)
Температурні режими: 35°С, 50°С, 60°С
Управління: Сенсорне LOW 35°С, MEDIUM 50°С, HIGH 60°С
Гарантія: 2 роки.
Сушарка має 3 температурних режима для сушки ширшого кругу продуктів харчування, включаючи: зелень і трави, зокрема лікарські (35°С), фрукти, ягоди, овочі (50°С), гриби, м'ясо, риба, пастила (60°С). Перемикання температурних режимів — сенсорне.
Ціна: 1500 грн


3. Ultra 1000 (FD 1000)
Діаметр: 390 мм
Висота: 280 мм (5 лотків)
Вага: 4,7 кг
У комплекті: 5 лотків, 1 сітка, 1 піддон.
Максимальна кількість лотків: 30
Живлення: 220—240 В, 50 Гц
Максимальна потужність (у робочому режимі): 1000 Вт (500 Вт-год)
Температурний діапазон: 35° — 60°С
5 температурних рівнів
Управління: Ручне, плавне регулювання температурних режимів
Ціна: 2010 грн
Гарантія: 2 роки.
Сушарка спеціально створена для сушки великої кількості продуктів найширшого асортименту.
Має 5 температурних режимів (35°С, 40°С — трави і спеції, 50°С — овочі і квіти, 55°С — фрукти і пастила, 60°С — гриби), а також можливість встановлення будь-якого проміжного значення температури плавним регулюванням.



Переваги сушарок Ezidri:


- якісний матеріал - харчовий поліпропілен, не має специфічного «пластмасового» запаху, навіть в новому апараті і при першому включенні;
- більший розмір лотка, ніж у більшості сушарок;
 
- універсальність - сушити можна всі харчові продукти;
-  гарантійне забезпечення і післягарантійний сервіс;
 
- особлива схема подачі повітря, при якій тепле повітря подається знизу-догори і  в простінок двошарового лотка. При такій подачі повітря продукцію можна сушити при нижчій температурі, зберігаються більшість корисних речовин і вітамінів. Прискорюється процес сушки за рахунок обдування з усіх боків;


- існує можливість збільшити кількість лотків для сушіння:

                        - Everyday більш ніж в 2 рази (4 базових лотка, розширюється до 10)
                        - Snackmaker у 3 рази. (5 базових лотка, розширюється до 15)
                        - Ultra в 6 раз (5 базових лотка, розширюється до 30);


- наявність термодатчиков і контролю енергоспоживання. Завдяки яким нагрівач включається у міру потреби, апарат не перегрівається, не вимагають постійної присутності і контролю, при достатній потужності в 500 Вт. і 1000 Вт. реальне енергоспоживання, в середньому, в 2 рази менше;
 
- додатковий піддон-суцільна вкладка для пастили, фруктових, ягідних пюре.  Додаткова сітка - сітчаста вкладка для сипкої, дрібної, липкої та присихаючої продукції. З сітки набагато легше знімати готову продукцію;

ушао
 - збереження вітамінів, кольору, смаку, відсутність консервантів, підвищення солодкості за рахунок втрати вологи і концентрації цукрів. При консервованні і замороженні  використовуються екстремальні температури, а при сушінні продукти виграють унаслідок незначного руйнування корисних речовин. Сушені овочі і фрукти мають високий вміст волокон і вуглеводів та незначну кількість жирів.

Рекомендуємо вже зараз розпочинати домашню заготівлю фруктів, ягід та овочів шляхом висушування.