Матча (маття) (Китайська)
Матча (маття) (Китайська)Матча (маття) (Китайська)

Матча (маття) (Китайська)

Львів


90 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Матча (порошок) / Китай
на 100г: білки - 1г, жири - 1 г, вуглеводи - 13 г. Калорійність - 60 ккал
24 місяців


  • Маття — різновид китайського пропареного зеленого чаю, розтовченого у порошок розміром 1-3 мкм. Назва іноді читається, як мача або матча;
  • Маття використовується під час чайної церемонії для приготування чаю, а також у японській кулінарії для приготування японських солодощів ваґасілікерів або морозива;
  • Вона має гіркуватий присмак і духмяний запах;
  • Чай маття готують шляхом додаванням окропу до чайного порошку і збивання його бамбуковим віничком;


___________________________________________________________________

 

- У половині чайної ложки цього японського чаю міститься 289 мг білка. 

- Також він багатий вітамінами А, B1, B2, B6, C, Е, P, K, кальцієм, фтором, магнієм, цинком, залізом, йодом та ін.;

- За рівнем антиоксидантів матчу в десятки разів перевершує всі відомі продукти, такі як ягоди годжі, звичайна і зелений кава, шоколад, горіхи, шпинат тощо;

- Добре справляється з набряками, завдяки зменшенню проникності стінок судин;

- Робить судини твердішими, допомагає запобігти можливому інсульту або інфаркту;

- Веганський продукт;

 

- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Заварювати «маття» потрібно особливим чином: пів чайної ложки чаю, залити в посудину великою кількістю гарячої води (не кип’ятку, водна має бути нагріта до 70-80 градусів). Воду можна доливати поетапно, щоб збити напій, доки не з’явиться піна.

Матча-тістечка

Інгредієнти:

  1. Матча — 1 ч.л.;

  2. Мигдальне молочко — ½ склянки;

  3. Насіння соняшника (або грецький горіх) — 1 склянка;

  4. Кленовий сироп (мед) — 2 ст.л. (¼ склянки);

  5. Сік лимона — 2 ст.л.;

  6. Какао боби — ¼ склянки;

Для коржа:

  1. Грецький горіх — ½ склянки;

  2. Родзинки — ¾ склянки;

  3. Сіль — щіпка.

Приготування:

Для приготування коржа спершу зарочіть родзинки в теплій воді на 15 хв та промийте їх. Покладіть всі інгредієнти у блендер і подрібнюйте до тих пір, поки не перетвориться на тісто.

Викладіть корж  та вирівняйте ложкоб по дну форми на пергаментний папір. Покладіть форму у морозильну камеру.

Для начинки покладіть всі інгредієнти у високу чашу блендера, за винятком какао бобів. Взбивайте до утворення кремової густої консистенції. Додайте какао боби подрібнені до крему і розмішайте ложкою. Вилийте крем на корж та покладіть на 4 години в морозильник.

Перед подачею, можна прикрасити кусочки полосками розтопленого шоколаду.

Написати відгук
(1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.