Шавлія
Шавлія

Шавлія


30 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
12 місяців

  • Шавлія - це дуже ароматна спеція, яка здатна затьмарити собою всі інші;
  • Шавлія особливо підходить до овочевих (смажена картопля, баклажани) і грибних страв. Хороша вона і в різних маринадах.
  • Всього кілька листочків шавлії, доданих в рослинне масло, додадуть цікаву нотку смаженим продуктам;
  • Шавлія має досить сильний букет і її не варто поєднувати з тонкими травами і спеціями. Найкраще вона розкривається в компанії з цибулею, часником і зеленим перцем;
  • Будьте обережні! Від передозування шавлії страва отримає неприємний затхлий смак;
  • Зберігати сушену шавлію потрібно в щільно закритому скляному або фарфоровому посуді в сухому і темному місці.

________________________________________________________________________

-       Чай з шавлії лікує пародонтоз, кровоточивість ясен, освіжає подих, знищує бактерії;

-       Вживання шавлії нормалізує роботу жіночої статевої системи, особливо яєчників;

-       Корисні властивості шавлії здатні надати стимулюючий вплив на нервову систему, лікуючи таким чином атеросклероз;

-       Настій цієї рослини (склянкою окропу заливають чайну ложку сухого листя), випитий на ніч, дуже добре допомагає при безсонні і підвищеній нервовій збудливості;

-       Шавлія ефективно бореться з лупою і стимулює ріст волосся. Для цього після миття голови відваром шавлії споліскують волосся.

-     Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

_______________________________________________________________________

Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Сочевиця з цибулею і зеленню

Інгредієнти:

  1. Цибуля ріпчаста — 400 г;

  2. Лимон — 1 шт;

  3. Часник — 2 зубчика;

  4. Петрушка зелень — жменя;

  5. Сочевиця — 500 г;

  6. Імбир — 2 ч.л.;

  7. Сіль рожева та перець — за смаком;

  8. Шавлія — 2-3 ч.л.;

  9. Кокосова олія — 3 ст.л.;

  10. Олія лляна — 2 ст.л.

Приготування:

Очистіть цибулю та часник. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник подрібніть. Розігрійте у великому сотейнику 2 ст. л. кокосової олії, всипте сочевицю і обсмажте її, постійно помішуючи, 3 хв. Додати спеції та смажте ще 1 хв. Влийте 800 мл води, перемішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 25 хв. За той час розігрійте в пательні 1 ст. л. кокосової олії і обсмажте цибулю 10 хв. Петрушку вимийте, обсушіть і розберіть на листочки. Викладіть готову сочевицю на велике блюдо, заправте олією, посипте зверху цибулею і зеленню та шавлією. Лимон наріжте великими часточками та подавайте до сочевиці.

Смачного!
Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.