Чебрець (тим’ян)
Чебрець (тим’ян)

Чебрець (тим’ян)


11 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Тим’ян / Єгипет
на 100 г: білків – 5.6 г, жирів – 1.7 г, вуглеводів – 10.5г. Калорійність – 101 Ккал.
12 місяців

  • Тим’ян (чебрець, чабрець) – пряність із приємним сильним запахом і гострим, пряним, гіркуватим смаком;
  • Тим’ян збагатить смак овочевих страв, супів, борщів, маринадів, салатів. По-особливому  смакуватиме з капустою, картоплею, баклажанами, грибами, сиром;
  • Незамінний у приготуванні супів із сочевиці, гороху та квасолі;
  • Тим‘ян використовують самостійно, або в різноманітних трав’яних зборах в якості чаю;
  • Тим'ян добре поєднується з часником, розмарином, базиліком, шавлією, петрушкою, орегано, тмином;
  • Тим'ян - ідеальна пряність для жирної їжі - він значно збагачує і покращує смак страв, а також сприяє їх перетравленню;
_________________________________________

- Щоби повністю розкрити аромат чебрецю додавайте його до страв на початку приготування;


- Тим'ян лікує захворювання шлунково-кишечного тракту, позбавляє спазмів кишківника, метеоризму, нормалізує травлення та мікрофлору шляхом дезенфекційних  властивостей;


- Відвар чебрецю ефективно діє при бронхіті, ларингіті, ангіні та інших захворюваннях дихальних шляхів внаслідок відхавальних та антисептичних властивостей. 


- Чебрець розріджує мокроту та підсилює секрецію бронхіальних залоз;


- Чебрець у вигляді відвару використовують для лікування ран, виразок, шкірних захворювань, а також для зменшення набряків, болю і свербіння після укусів комах;


- Ополіскуйте ротову порожнину відваром із чебрецю щоб впоратись з неприємним запахом з рота та освіжити подих;


- Не рекомендовано вживати чебрець хворим з виразкою шлунку, серцево-судинними захворюваннями, а також вагітним жінкам;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

  
Більше про чебрець у Вікіпедії: https://goo.gl/JiciqZ


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Томатний суп

Інгредієнти:

  1. Томати — 1 кг;

  2. Асафетиди — ¼ ч.л.;

  3. Гірчична олія — 3 ст.л.;

  4. Бульйон овочевий або вода — 500мл;

  5. Чебрець — 2 ч.л.;

  6. Сіль рожева гімалайська — за смаком;

  7. Перець білий — за смаком;

Перед подачею можна додати:
• 2 столові ложки сметани або вершків

• грінки

Приготування:
Духовку розігрійте до 180 градусів. Розподіліть нарізані помідори на лист.
Скропіть олією. Приправте асафетидою, сіллю і перцем і додайте чебрецю. Запікайте протягом 50-60 хвилин. Помідори очистіть від шкурок.
Запечені овочі перекладіть в каструлю. Долийте бульйон і варіть 10 хвилин.
Зробіть пюре з супу занурювальним бленедером до отримання однорідної маси. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Подавайте теплим. Смачного!

Чудово підходить для будь якого прийому їжі.


Панакота з чорницею і чебрецем

Інгредієнти:

  1. молоко кокосове, соєве (або вершки) — 500 мл;

  2. Мед —  50 г;

  3. Ванілін — ¼ ч л;

  4. Чорниця —  1 скл.;

  5. Чебрець — 1 г;

  6. Агар — 2 г;

Приготування:
Молоко доведіть до кипіння, додайте агар, чебрець і на маленькому вогні, помішуючи, варіть приблизно 8 хвилин.

Остудіть приблизно 10 хвилин. Додайте мед. Краще використовувати рідкий, або підігрійте злегка на водяній бані густий. Ретельно вимішайте. Можна це зробити за допомогою блендера.

Чорницю взбийте блендером, додайте до молока і трохи перемішайте, для того, щоб зберегти ефект мармуровості у десерта.

Потім розлийте по формах або десертним стаканчикам і поставте в холодильник на ніч.

А перед подачею можна додати фрукти, ягідний або шоколадний соус.

Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня та в обідній час.


Соус малиновий з чебрецем

Інгредієнти:

  1. Малина — 200 г.;

  2. Кокосовий цукор  — 10 г.;

  3. Чебрець (тим`ян) — ½ ч.л.;

  4. Сіль рожева — за смаком.

Приготування:
Засипте цукор в малину і прогрійте в каструлі на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, додайте чебрець, сіль, варіть ще протягом 10 хвилин і процідіть через сито.

Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.