Чабер
Чабер

Чабер


15 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Чабер / Єгипет
на 100 г: білків – 6.7г, жирів – 5.9 г, вуглеводів – 48г. Калорійність – 272 Ккал.
12 місяців

  • Чабер - приємна на смак зелень, яка широко використовується в кулінарії й нагадує смак пекучого перцю
  • Чабер раніше часто використовувався як замінник дефіцитного дорогого перцю , тому за сильний гіркувато-пряний смак і специфічний перцевий аромат за чабером закріпилася назва «перцева трава»;
  • Зелень чабера використовують при засолюванні огірків, томатів, грибів;
  • Рекомендується додавати чабер в гарячі страви за 2-3 хвилини до готовності, так як при тепловій обробці аромат його стає більш слабким;
  • Зберігається сушений чабер не більше року в сухому прохолодному темному місці, в щільно закритих баночках; 
________________________________________________________________________
 
-         - Чабер має стимулюючу, потогінну, антибактеріальну,  протигрибкову, антивірусну , відхаркувальну, антиоксидантну і болезаспокійливу дію;


-        -  Використовується при лікуванні захворювань серцево-судинної, травної, нервової системи;


-         - Гіркоти, що містяться в чабері, мають протипаразитарну дію. Для позбавлення від гельмінтів необхідно заварити в окропі сухий чабер: 2 - 3 столові ложки на 300 мл води і випити в проміжку між 23:00 і 1:00 ночі;


-         - Для лікування геморою, катару шлунка, проносу допомагає такий засіб. Десять грамів висушеного чабера кип'ятять в 300 мл води рівно дві хвилини, після чого проціджують і приймають 2 - 3 столові ложки тричі на день;


-        Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
________________________________________________________________________
 

- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


Чанахи


Інгредієнти:

  1. Картопля 3 шт;

  2. Баклажани  1 шт;

  3. Помідори  2 шт;

  4. Перець болгарський зелений  1 шт;

  5. Цибуля ріпчаста  2 головки;

  6. Перець чілі1 шт;

  7. Часник  4 зубчики;

  8. Петрушка зелень  ½ пучка;

  9. Базилік  1/2 ч.л.;

  10. Чабер  1/2 ч.л.;

  11. Томатна паста 1 ст. л.;

  12. Лавровий лист  2 шт;

  13. Тофу 400 г.


Приготування:

Тофу наріжте на середні шматочки. Підготуйте овочі, зелень.

У каструлю з товстим дном налийте трохи соняшникової або кокосової олії і покладіть нарізаний кубиками тофу, посоліть. Потім шарами укладіть овочі. Спочатку: цибуля, картопля, баклажан, болгарський перець, помідори, часник, гострий перець і свіжу зелень.

Покладіть базилік і чабер, сіль і перець за смаком, 2 лаврового листа.

У склянці теплої води розведіть 1 ст. л. томатної пасти і залийте овочі. Закрийте кришкою і на сильному вогні доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 1 год.

Смачного! Подавайте ще гарячим.

Найкраще куштувати страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.