Розмарин подрібнений
Розмарин подрібнений

Розмарин подрібнений


11 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Розмарин / Єгипет
12 місяців

  • Розмарин – пряність із сильним, солодким, камфорним запахом, що нагадує аромат сосни, та пряним, ледь гострим смаком;
  • Розмарин незамінний у стравах Середземноморської кухні. Додавайте його у  салати, страви з макаронів, овочів, бобових, у перші  страви. Використовуйте розмарин для ароматизації соусів, олії та оцту;
  • Розмарин збагатить смак сиру, баклажанів, картоплі, гороху та шпинату;
  • Розмарин добре поєднується з петрушкою, тим’яном, базиліком, орегано, майораном, чорним перцем. 
  • Не слід використовувати розмарин разом з лавровим листом.
  • Розмарин - сильна пряність, тому додавайте його у страви в невеликій кількості;
__________________________________

- Розмарин допоможе зняти біль при артриті, ревматизмі, спазмах,  тонізує м’язи та знімає запалення і втому;


- Розмарин - сильний стимулятор і джерело антиоксидантів - надасть омолоджуючий ефект всьому організму;


- Розмарин стимулює нервову систему, допомагає при пониженому кров’яному тиску, покращує пам’ять та концентрацію уваги;


- Розмарин має сильні антисептичні, протизапальні та загоюювальні властивості. Використовуйте  розмарин зовнішньо у вигляді відвару для лікування дерматологічних проблем;


- Не рекомендовано вживати розмарин людям із гіпертонією, а також при індивідуальній  непереносимості. 
 
Більше про розмарин у Вікіпедії:https://goo.gl/57LSzo

Шарлотка зі сливами і розмарином


Інгредієнти:

  1. Сливи - 400 г;

  2. Кокосова олія - 100 г;

  3. Нутове/соєве борошно - 150 г;

  4. Вода - 50-70 г;

  5. Сода харчова - 1 ч. л.;

  6. Фініки - 200 г (або кокосовий цукор 70г);

  7. Сироп агави - 30 г;

  8. Мелене насіння льону - 2 ст.л.;

  9. Сіль рожева - 1 щіпка;

  10. Імбир - 1 ст.л.;

  11. Сік ½ лимона;

  12. Розмарин - 1 щіпка.


Приготування:

Замочіть попередньо у теплій воді фініки на 15 хв. промийте їх , очистіть від кісточок і взбийте у блендері до утворення однорідної маси. Можна додати трохи води, щоб ретельніше подрібнити фініки.

Додайте борошно, соду, льон і продовжуйте збивати, потім додайте сіль і розмарин.

Сливи поріжте на 8 частинок. Змішайте з лимонним соком, сиропом агави та імбиром.

Змастіть форму маслом, помістіть тісто, а зверху викладіть сливову масу.

Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин.

Можна потім також прикрасити зверху свіжими листочками розмарину.

Смачного!

Найкраще частуватись шарлоткою у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.