М'ята
М'ятаМ'ятаМ'ята

М'ята


10 грн/ 50 г
50 г
+ -
Закінчується
М’ята / Єгипет
на 100 г: білків – 19.9 г, жирів – 6.0 г, вуглеводів – 22.2 г. Калорійність – 285 Ккал.
12 місяців

  • М’ята (перцева) – пряність із приємним ароматом і охолоджувальним, свіжим, солодкуватим смаком;
  • Додавайте м’яту до гарячих овочевих страв, супів, салатів, бобових, різноманітних  десертів, кондитерських виробів, фруктових салатів. Використовуйте м’яту для ароматизації соусів, маринадів, гарячих та холодних напоїв;
  • М’ята гармонійно смакує з морквою, помідорами, картоплею, капустою, динею та шоколадом;
  • М’ята добре поєднується практично з усіма пряними травами, а також із цедрою, корицею, паприкою, коріандром;
____________________________________

- М’ята допоможе полегшити роботу травної системи, зняти спазми, позбавити від головного болю та мігрені, а також є ефективною при метеоризмі;


- М'ята корисна при нежиті - щоб позбутись закладеності носа зробіть інгаляцію і подихайте м’ятним паром;
Використовуйте заморожений відвар м'яти у кубиках льоду щоб охолодити та освіжити напої, а також для косметологічних цілей в якості тонізувального  засобу для обличчя;


- М'ята допоможе впоратись із нудотою та рвотними рефлексами, полегшить симптоми морської хвороби;


- Ванночка з м'ятою зніме втому в ногах, зменшить набряки, а також діятиме як антисептичний засіб;


- М‘ятний чай освіжає, втамовує спрагу, надає сил, покращує травлення, знімає нервову напругу та допомагає розслабитись;


- Не рекомендовано вживати при індивідуальній непереносимості, а також не варто зловживати м'ятою чоловікам, оскільки вона сильно знижує потенцію;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.

 

Більше про м’яту у Вікіпедії: https://goo.gl/cHZdSM


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Паста «ПЕСТО»

Інгредієнти:

1. Базилік свіжий — 2 склянки;

2. М'ята — 1 ст.л.;
3. Часник — 2 зубчики;
4. Авокадо — 1/2 шт;
5. Гарбузове насіння — 1 ст.л.;
6. Кеш’ю/Кедрові горішки — 1/4 чашки;
7. Лимонний сік — з 1/2 лимона;
8. Оливкової/кедрової олії —  2-3 ст.л.

Приготування:

Базилік промийте прохолодною водою і відокремте листя від стебел.

Листя базиліка добре просушіть (найкраще скористатися сушаркою для зелені). Часник очистіть і наріжте дольками. Частину базиліка покладіть в чашу блендера (листя можете попередньо крупно порубати). Додайте до базиліку кедрові горішки, гарбузове насіння, часник, м'яту і влийте лимонний сік та частину олії.

Подрібніть інгредієнти в блендері, поступово додаючи до маси решту листя базиліка та підливаючи олію.

Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, лише, щоб подрібнити і змішати інгредієнти.

Порада. Замість блендера соус "Песто" можна приготувати в ступці, розтерши, інгредієнти товкачем.

Перекладіть готовий "Песто" в скляну банку з кришкою і зберігайте його в холодильнику.

Соус може зберігатися до 5 днів в холодильнику або до 1 місяця в морозилці.

Щоб спробувати трохи інші, не менш цікаві, відтінки соусу "Песто", замість базиліка можна взяти:

- 2 частини кінзи і 1 частину петрушки;

- 2 частини шпинату і 1 частину базиліка.

Смачного!


Ліванський зелений суп з рисом



Інгредієнти:

1. Овочевий  бульйон (або вода) — 1 л.;

2. Рис басматі — 100 г.;

3. Молодий порей — 2 стебла;

4. Молодий цукіні/кабачок середнього розміру — 1 шт.;

5. Молода селера з листочками — 7 шт.;

6. Часник — 2-3 зубч.;

7. Сік половини лимона;

8. Сушена м'ята — 1 ст. л.;

9. Сіль — ⅓ ч.л.


Приготування:

Покладіть рис в сотейник, залийте великою кількістю киплячої води, посоліть. Доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні 15 хв., Відкиньте на сито.

Селеру наріжте часточками товщиною близько 1 см (зелене листя відкладіть).

Порей (всю білу частину і 3-4 см зеленої) наріжте товстими кільцями, промийте, покладіть в каструлю, додайте селеру, залийте холодним бульйоном.

На середньому вогні доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 30 хв.

Кабачок розріжте навпіл, наріжте скибочками завтовшки приблизно 0,7 см.

Подрібніть часник і відкладену зелень селери. Додайте рис, цукіні, часник і селеру в суп. Влийте лимонний сік, посоліть, додайте цукор за смаком (приблизно 1 ч.л. або більше), готуйте 5 хв.

Всипте м'яту і готуйте під кришкою ще 5 хв. Подавайте негайно, розливаючи в підігріті тарілки.


Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.