Майоран
МайоранМайоранМайоран

Майоран


10 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Майоран / Єгипет
на 100 г: білків – 12.7 г, жирів – 7.0 г, вуглеводів – 60.6 г. Калорійність – 271 Ккал.
12 місяців

  • Майоран – універсальна пряність із солодким пікантним смаком та легким камфорним ароматом;
  • Додавайте майоран у будь-які страви для збагачення аромату і смаку їжі;
  • Особливо смакуватиме в салатах, традиційних супах та гарячих овочевих стравах;
  • Майоран ідеально пасує до важкої та жирної їжі - додавайте його до бобових, капусти, картоплі, грибів для полегшення травлення;
  • Майоран відмінно поєднується із тим’яном, орегано, базиліком, шавлією, лавровим листом, чорним перцем;
_____________________________


- Чай із майорану втамує головний, зубний, менструальний біль, полегшить мігрень та метеоризм, а також допоможе при болях у шлунку та кишківнику;


- Майоран можна використовувати замість солі  при дієтах з обмеженим вживанням солі;


- Майоран дуже корисний при захворюваннях нирок, жовчного міхура, печінки, а також при цукровому діабеті - він стимулює вироблення інсуліну підшлунковою залозою;


- Чай із додаванням майорану заспокоїть нервову систему, допоможе побороти безсоння, стреси та покращить психо-емоційний стан;


- При захворюваннях порожнини рота та кровоточивості ясен ефективними будуть полоскання з відвару майорану;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.

 

Більше про майоран:https://goo.gl/Nlivn7


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Суп з сочевицею



Інгредієнти:

  1. Сочевиця зелена – 100 г.;

  2. Булгур (або кус-кус, рис) – 100 г.;

  3. Морква – 150 г.;

  4. Томати – 200 г.;

  5. Масло кокосове – 20 мл.;

  6. Йогурт (або рослинне молоко) – 100 р.;

  7. Кріп, петрушка – по ⅓ пучка;

  8. Петрушка сушена – ½ ч. л.

  9. Майоран  – ½ ч.л.

  10. Куркума – ½ ч.л.;

  11. Вода – 2 л.


Приготування:
Всипте сочевицю в кастрюлю та залийте холодною водою. Поставте варити.


Обсмажте на маслі у сковорідці булгур біля 9 хв. Всипте туди ж, сочевицю (коли вона буде легко протикатись чимось гострим).


На залишках олії прогрійте спеції,  томати, терту моркву. Відправте все в каструлю до сочевиці.
Варіть 20 хв. До готового супу  додайте зелень та йогурт за бажанням.

Маленька хитрість: оброблена окропом крупа звариться швидше, тому дайте їй постояти близько півгодини.


Смачного!
Найкраще готувати на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.