Лимонна трава (Лемонграсс)
Лимонна трава (Лемонграсс)

Лимонна трава (Лемонграсс)

Львів


15 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
на 100 г: білків – 1.8 г, жирів – 0.5 г, вуглеводів – 25.3 г. Калорійність – 99 Ккал.
24 місяці


  • Лемонграс - багаторічна трав'яниста рослина родини злакових, що має безліч інших назв: його ще величають як лимонне сорго, або лимонна трава;
  • Використовують лемонграс при приготуванні супу або при тушкуванні різних страв;
  • Він прекрасно поєднанується з травами і перцем. Також його застосовують в кулінарії при приготуванні десертів;
  • Чай з лемонграсу здивує м'яким смаком і ніжним цитрусовим ароматом, добре освіжає і дарує романтичний настрій;

 

____________________________________

 

 -  Корисні властивості лимонної трави обумовлені наявністю природного антиоксиданту - вітаміну А;


 - Лемонграс є натуральним антидепресантом, його запах знімає втому, тонізує, відганяє погані думки;


 - Рослина сприяє концентрації уваги, активізації розумової активності і здатності до запам'ятовування, підвищує працездатність;


- Трава стимулює відтік лімфи і кровообіг, що дозволяє використовувати її при целюліті;


 - Лимонне сорго здавна застосовують для приготування «любовного зілля», яке викликає сексуальне збудження і є природним афродизіаком.

 

- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


 Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Індонезійський напій - Бандрек

Інгредієнти:

1. Вода — 1 склянка

2. Імбир  — ¼ ч.л.;

3. Кориця  — ¼ ч.л.;

4. Лемонграсс — ¼ ч.л.;

5. Гвоздика — 2 палички;

6. Мед — за смаком;

Додатково:

Коріандр  кардамон, чорний перець, аніс, чилі — за смаком.


Приготування:

У киплячу воду покладіть мелений імбир, корицю, лемонграс і гвоздику. і проваріть 1-2 хвилини.

Коли напій достатньо охолоне, додайте туди мед за смаком.

Готово.

Це класичний рецепт індонезійського бандреку, та також за смаком ви можете додавати коріандр, кардамон, чорний перець, аніс, чилі та інші спеції. Також напій можна готувати на основі молока, щоб більше розкрити аромат спецій.


Вегетаріанський тайський суп

Інгредієнти:

1. Овочевий бульйон або вода — 800 мл.;

2. Лимонна трава — ¼ ч.л.;

3. Бадьян — 2 зірочки;

4. Імбир —  корінь 10-15 см.;

5. Часник — 3 зубчики;

6. Пекінська капуста — 200 г.;

7. Соєвий соус — 1 ч.л.;

8. Сік лайма — за смаком;

9. Зелена цибуля — декілька пір'їн;

10. Перець чилі — 1-2 шт.


Приготування:

В овочевий бульйон або воду додайте лимонноу траву, а також бадьян, дрібно нарізаний імбир і часник.

Варіть 30 хв., потім дістаньте лемонграсс і бадьян, додайте нарізану пекінську капусту.

Варіть ще 5 хвилин, зніміть суп з вогню і, коли він трохи охолоне, додайте соєвий соус, сік лайма, а також зелену цибулю і дрібно нарізаний чилі. Смачного! Чудово підходить для будь якого прийому їжі.

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.