Зіра (кумин)
Зіра (кумин)

Зіра (кумин)


25 грн/ 100 г
100 г
+ -
Закінчується
Зіра / Індія
на 100 г: білків – 12 г, жирів – 32 г, вуглеводів – 32 г. Калорійність – 112 Ккал.
12 місяців

  • Зіра (кумин, римський кмин) – смугасте насіння сірого кольору з сильним пряним запахом і свіжим, гострим,  горіховим смаком;
  • Зіру традиційно додають до східного плову, страв із бобових, рису, овочів (особливо добре смакує з морквою та картоплею), макаронів, заправок, соусів, борщів та супів, салатів, а також при маринуванні та консервації огірків, перців, помідорів, грибів, капусти;
  • Смачний аромат зіра надає кисломолочним продуктам, запіканкам та несолодкій випічці;
  • Зіра допоможе вагітним жінкам побороти симптоми токсикозу, а молодим матерям надасть сил, стимулюватиме утворення молока, а також зменшить запальні процеси органів тазу;
______________________________________________________________


- Зіра добре поєднується зі всіма прянощами, особливо з коріандром, куркумою, фенхелем, корицею, імбирем, тмином,  лавровим листом, чорним та духмяним перцем, кардамоном і мускатним горіхом;


- Для повного розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або  ж на сухій сковорідці;


- Зіра стабілізує діяльність серцево-судинної системи, перешкоджає утворенню тромбів у судинах, заспокоює нервову систему та сприяє хорошій роботі нирок;


- Зіра позитивно впливає на органи шлунково-кишкового тракту, покращує травлення, збуджує апетит, виводить шлаки і неперетравлені відходи їжі, лікує нудоту, здуття, має легку послаблюючу і  сечогінну  дію, ефективна при метеоризмі та отруєннях;


- Зіра покращує пам’ять, мозкову діяльність, зміцнює та відновлює зір, допомагає побороти безсоння;


- Зіра сприятиме очищенню дихальних шляхів при захворюванні бронхітом, виведенню мокроти і допоможе при “мокрому” кашлі;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про зіру у Вікіпедії: http://goo.gl/Qj4Lq5


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Картопля в йогурті з петрушкою

Інгредієнти:

  1. Картопля — 1 кг.

  2. Натуральний йогурт (або рослинне молоко) — 300 г.;

  3. Петрушка — 1 ч.л.;

  4. Зіра — 1 ч.л.;

  5. Сироп (або мед) — 20 г.;

  6. Часник — 2 зуб.;

  7. Перець чилі — 10 г.;

  8. Сіль морська — 1 ч.л.;

  9. Чорний перець — 1 ч.л.;

  10. Авокадо — 1 шт.;

  11. Кокосове масло — 20 мл.;

  12. Зелень петрушки свіжої для прикраси.

Приготування:

Картоплю поріжте кубиками 3 см, покладіть в миску.
Додайте йогурт, петрушку, часник і зіру, сироп, маслоі  трохи перемішайте. За бажанням додайте перець чилі.
Поставте на 2-3 години в холодильник.
Авокадо розріжте на 4 частини, уздовж і впоперек, відокремте кісточку і шкірку і поскладайте з картоплею в розігріту сковорідку, посоліть і поперчіть.
Обсмажуйте до готовності.
Викладіть на блюдо і декоруйте свіжою петрушкою.️

Якщо використовуєте мед. Додайте його вже у злегка охолоджену страву.
Смачного! 
Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.