Гірчиця чорна
Гірчиця чорна

Гірчиця чорна


10 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Гірчиця чорна / Україна
на 100г в середньому: білки - 37.1 г, жири - 11.1 г, вуглеводи - 7 г, Калорійність - 271 Ккал.
12 місяців

  • Гірчиця чорна (французька гірчиця) – це червоно-буре насіння, яке має гострий, терпкий смак, характерний горіховий присмак і аромат, що нагадує запах хріну;
  • Гірчицю можна використовувати в сирому вигляді або ж трішки обсмажити зерна у невеликій кількості олії (це розкриє її неповторний аромат);
  • Гірчиця універсальна пряність: чудово доповнить страви з грибів, овочів (особливо капусти, моркви, картоплі, баклажанів, гарбуза, кабачків), рису, бобових. Також відмінно смакуватиме у супах та борщах,  різноманітних кашах (гречаній, пшоняній, кукурудзяній), маринадах, соусах і заправках;
  • Гірчиця чорна чудово поєднується з усіма прянощами, а особливо з куркумою, часником, паприкою, тархуном, тим’яном,  петрушкою, коріандром, зірою;
_________________________________

- Гірчиця чорна – ефективний засіб для лікування бронхіальної системи - полегшує симптоми астми, позбавляє від тривалого кашлю і задишки, пом’якшує голос при охриплості та усуває накопичення слизу в легенях;


- Гірчиця чорна добре заспокоює нервову систему при стресах, знімає мігрені, сильно покращує мозковий кровообіг, нормалізує гормональні функції наднирників і статевих залоз;


- Гірчиця очищує нирки та сечу, дробить каміння, зміцнює шлунок, покращує обмін речовин та є ефективною при закрепах і слабкому травленні;


- Має зігріваючий ефект і є особливо корисною в холоду пору року;


- Не варто вживати у лікувальних цілях і у великих кількостях при високій температурі, дітям до 2-х років, при туберкульозі легенів і запаленні нирок;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про чорну гірчицю у Вікіпедії: https://goo.gl/rG2CIX

Сабджі з гарбузом і баклажаном


Інгредієнти:

  1. Гарбуз — 400 г;

  2. Картопля — 400 г;

  3. Баклажан — 1 шт;

  4. Олія кокосова — 3 ст.л.;

  5. Солі — 1,5 ч.л.;

  6. Карі лагідне — 1 ст.л.;

  7. Коріандр мелений — 1 ст.л.;

  8. Листя карі — 1 ст.л. (не обов`язково);

  9. Кокосова стружка — 1 ст.л.;

  10. Гірчиця чорна — 1 ч.л.;

  11. Асафетида — ½ ч.л.

Приготування:
Нарізаємо крупно картоплю і гарбуз. Баклажан соломкою. Наливаємо воду в каструлю, приблизно так, щоб покрити овочі. Варимо гарбуз і картоплю до готовності. Поки вони готуються, даємо в сковорідку 2 ст.л. олії, кладемо чорну гірчицю. Чекаємо поки гірчиця почне потріскувати і кидаємо туди листя каррі. Потім кладемо нарізаний баклажан. В кінці додаємо асафетиду. Обсмажуємо під кришкою до готовності. Додаємо вміст сковорідки в готові овочі. Солимо. Потім готуємо окремо спеції - коріандр, каррі і кокосову стружку та 1 ст.л. кокосової олії. Додаємо в Сабджі і перемішуємо, зберігши при цьому форму овочів.

Смачного!

Найкраще готувати в обідній час.

Суп з червоної сочевиці


Інгредіенти:

1. Червона сочевиця — 1 скл.;
2. Вода — 5 склянок;
3. Кокосове масло — 2 ст.л.;
4. Кумин (зіра) — 1 ч.л.;
5. Чорне насіння гірчиці — 1 ч.л.;
6. Асафетида — ⅓ ч.л.;
7. Куркума — ½ ч.л.;
8. Карі — ½ ч.л.;
9. Самбар масала — ½ ч.л.;
10. Сіль — за смаком;
11. Петрушка — ⅓ пучка.


Приготування:

Помістіть сочевицю в каструлю, залийте 4 склянками води, доведіть до кипіння і варіть, не закриваючи, на середньому вогні 15-20 хвилин. Час від часу помішуйте, щоб уникнути прилипання до дна. Варіть до тих пір, поки сочевиця не стане м'якою. Потім відставте в сторону.

Підігріте в кухлику або на маленькій сковороді кокосове масло, додайте насіння гірчиці, кумину і асафетиду. Коли насіння почнуть потріскувати, додайте ще карі, нарізану петрушку, куркуму і масалу. Швидко перемішайте.

Потім вмішайте цю суміш в суп. Посоліть і долийте воду, що залишилася або стільки води, скільки потрібно для бажаної густоти супу.

Варіть після закипання ще 2 хвилини. Подавайте з чапаті або хлібом.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.