Гірчиця мелена
Гірчиця мелена

Гірчиця мелена

Львів


10 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Гірчиця / Єгипет
12 місяців

  • Гірчиця біла (жовта, англійська) – пряність із пікантним смаком більш м’яким, ніж у інших видів гірчиці;
  • Гірчиця - універсальна пряність - вона надасть приємний смак і продовжить термін зберігання страв;
  • Ідеально смакує з капустою, грибами, рисом, гречкою, картоплею. Додавайте гірчицю у домашні соуси, майонези, супи, різноманітні салати, страви з бобових та при консервуванні овочів;
  • Гірчиця добре поєднується з коріандром, лавровим листом, духмяним і чорним перцем, мускатним горіхом, тмином, зірою, часником, кропом, петрушкою, куркумою;
_______________________________

- Гірчиця допоможе подолати та полегшити респіраторні захворювання. Насіння гірчиці має відхаркувальну дію, очищує дихальні шляхи від слизу, ефективне в лікуванні хронічного бронхіту та застуди;


- Під впливом гірчиці жирна  білкова їжа швидше і краще перетравлюється, нейтралізується патогенна флора в шлунково-кишечному тракті, усуваються закрепи;


- Гірчиця збуджує апетит, підсилює виділення шлункового соку, покращує засвоєння їжі, нормалізує травлення;


- Змішайте гірчицю, чорну гімалайську сіль, мед, чорний перець, олію, куркуму та інші прянощі за смаком, можете додати сметану, йогурт або шрот кунжуту чи льону для густини, і ви отримаєте  смачну заправку до салатів;


- При переохолодженні, застуді, болях в суглобах, різкому підвищенні артеріального тиску допоможуть ванночки для ніг із 2 ч. л. меленої гірчиці;


- Маски із гірчиці стимулюють ріст волосся, зміцнюють його коріння і позбавляють від надлишкової жирності;


- Паста з гірчиці та води, накладена через тканину на болючі ділянки тіла, стимулює прилив крові, зменшує запальні процеси, полегшує болі при ревматизмі, подагрі, артриті, радикуліті, позбавляє від болю в м’язах і суглобах;


Не слід вживати гірчицю у лікувальних цілях та у великих кількостях при високій температурі, дітям до 2-х років, при туберкульозі легенів і запаленні нирок.

Більше про білу гірчицю у Вікіпедії: https://goo.gl/D7KTWA

Майонез соєвий

Інгредієнти:

  1. Тофу — 200 г;

  2. Олія соняшникова — 3 ст.л.;

  3. Оцет яблучний — 1 ст.л.;

  4. Лимон — ½ шт;

  5. Мед чи інший підсолоджувач — 1 ч.л.;

  6. Гірчиця — 1 ч.л.;

  7. Часник — ½ зубчика;

  8. Вода — 2 ст.л.;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

Все помістіть у блендер, а з лимону витисніть сік і взбивайте до однорідного стану. Готово. Заправляйте улюблені салати та подавайте до снеків та закусок.
Смачного!

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.