Базилік зелений
Базилік зелений

Базилік зелений


15 грн/ 100 г
100 г
+ -
Закінчується
Базилік / Єгипет
на 100 г : білки – 23 г, жири - 4,1 г, вуглеводи - 10,1 г. Калорійність - 233 кКал.
12 місяців

  • Базилік – універсальна пряність, тому сміло додавайте його до супів, салатів, соусів, страв з бобових і тушкованих овочів;
  • В приготуванні піци, пасти та інших страв італійської кухні вам не обійтись без базиліку;
  • Базилік додає стравам дуже приємний запах і ніжний смак, якому характерна легка гірчинка і солодкий присмак;
  • Заваріть 1 чайну ложку сухого базиліку і ви отримаєте домашній засіб проти кашлю, простуди і головних болей;
_________________________________________________________________________________________


- Базилік є м’якою спецією і його можна приймати не лише дорослим, але й дітям. Вагітним  його слід вживати в маленьких кількостях;


- Поєднуйте базилік з петрушкою, м’ятою, коріандром, розмарином і естрагоном;


- В гарячі страви базилік слід додавати за 10 хвилин до готовності, тривала термічна обробка суттєво знижує його ароматність;


- Розітріть базилік у млинку чи в долонях перед тим як приправляти ним їжу, так ви розкриєте весь букет пахощів;


- Зберігайте у щільно закритій тарі, так базилік збереже свій аромат протягом 12 місяців;



- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

_________________________________________


Більше про базилік у Вікіпедії: http://goo.gl/pCAqWE


Стаття від "Смаку Життя"Базилік: кулінарне та медичне застосування

Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки



 



Турецький сочевичний суп-пюре


Інгредіенти:

  1. Червона сочевиця — 300 г.;

  2. Помідори (або 3 ст.л. томат-пасти) — 2 шт.

  3. Кокосове масло — 50 г.;

  4. Орегано — 1/2 ч.л.;

  5. Базилик — 1/2 ч.л.;

  6. М'ята — 1/2 ч.л.;

  7. Лимон — 1 шт.;

  8. Перец чорний — на смак;

  9. Сіль — на смак;

  10. Вода — 1.5 л.;

Для грінок:

  1. Хліб цільнозерновий — 200 г.;

  2. Твердий сир (бринза, сулугуні) — 150 г.;

  3. Часник — 4 зубч.;

  4. Кокосове масло —  2 ст.л.

Приготування:
Помідори і лимон помийте. Сочевицю ретельно помийте в семи водах. Очистіть від шкірки помідори і подрібніть їх.
У каструлі з товстим дном розтопіть масло. Додайте подрібнені помідори або томат-пасту і обсмажуйте 2-3 хв., помішуючи лопаткою.
Засипте в суп сочевицю і обсмажуйте її, періодично помішуючи, до тих пір, поки вона не стане світлішою.
Залийте в каструлю всю воду, дайте закипіти. Зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні.
Коли сочевиця розвариться практично до пюреподібного стану, посоліть і поперчіть.
Додайте в суп м'яту, базилік, орегано і варіть на слабкому вогні ще 10-15 хв.
Поки доварюється суп, приготуйте продукти для грінок. Часник краще дрібно нарізати, а не видавлювати через прес. Сир натріть на тертці.
Обсмажте грінки на сухий розпеченій сковорідці, або на маслі. Ще гарячі грінки присипте з одного боку часником,  натертим сиром і відправте знову на сковорідку, прикрийте кришкою і потримайте грінки на маленькому вогні до розплавлення сиру.
Візьміть ще одну каструлю, поставте на неї сито і протріть через нього суп. Цей суп не бажано збивати блендером, бо з'являється непотрібна піна.
Подавайте суп-пюре з 1-2 часточками лимона. Сік лимона потрібно вичавити в суп відразу перед подачею. Можна до супу подати грінки з сиром і часником, та це необов'язково.

Смачного!

Найкраще готувати цей суп на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.