Аніс
Аніс

Аніс


28 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Аніс / Єгипет
на 100г: білків – 17,6 г, жирів - 15,9 г, вуглеводів – 35,4 г. Калорійність – 337 Ккал.
12 місяців


  • Аніс – це ребристі овальні зернята з приємним освіжаючим, пряним ароматом і солодким смаком.
  • Жуйте аніс для міцності і краси зубів, а також для свіжого подиху.
  • Аніс збільшить кількість молока у годуючих матерів.
  • Скуштуйте анісового чаю після обіду і ви позбавитесь важкості, метеоризму, спазмів.  
______________________________________________________________________________


- Анісовий відвар допоможе при кашлі, бронхіті та інших захворюваннях дихальної системи;


- Аніс гармонійно поєднується з лавровим листом, коріандром, фенхелем, корицею;


- Використовуйте аніс як природний ароматизатор для варення, випічки, кремів, маринадів, страв з молока, фруктових салатів, напоїв, а також при консервуванні овочів;


- Насіння анісу, необхідно зберігати цілим у щільно закритій тарі;


- Не варто зловживати анісом при вагітності, а також людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


Більше про аніс у Вікіпедії: http://goo.gl/Vagvep


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Тхандай (індійський молочний напій)


Інгредієнти (на 4 порції):

  1. Мед —  1-2 ст.л;

  2. Вода — 300 мл;

  3. Молоко рослинне — 500 мл;

  4. Фісташки скл.;

  5. Родзинки — ½ скл.;

  6. Кардамон — ст.л.;

  7. Аніс — 1 ½ ст.л.


Приготування:
Промийте родзинки і залийте їх теплою водою на 5-10 хвилин. У маленькій каструльці хвилин 5 кип'ятіть аніс в зернах з водою. Фісташки очистіть від лушпиння, воно жорстке, і буде плавати в рідині. Фісташки, родзинки, насіння кардамону (бажано потовчене) покладіть в блендер. Налийте трішки молока і взбивайте до повного подрібнення інгредієнтів.
Анісову воду процідіть. Можна через ситечко, але надійніше через подвійний шар марлі. Розведіть в цій воді мед і дайте рідині охолонути.
Все з'єднуємо, дуже добре перемішуємо і охолоджуємо. Перед подачею на стіл обов'язково збовтайте. Подавайте з листочками м'яти.
Можна додати і шматочки льоду, якщо спекотно.

Смачного!


Журавлиновий напій

Інгредієнти:
1. Аніс (бадян) — 1 шт.;
2. Заморожена журавлина — 250 г;
3. Вода — 2 л;
4. Цукор кокосовий або мед — 5 ст.л.;
5. Палички кориці — 1 шт.;
6. Гвоздика — 3 шт.;
7, Розмарин — за смаком.


Приготування:
Закип'ятіть воду з прянощами та цукром (а мед додавайте в кінці у охолоджений вже напій). Подрібніть блендером журавлину. Викладіть готове ягідне пюре в киплячий сироп, розмішайте та зніміть з плити.
Залиште на декілька годин до повного охолодження.
Процідіть, перелийте в глечик для осдудження.

При подачі можна прикрасити гілочкою розмарину.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.