Полуниця
Полуниця

Полуниця

Львів


57 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Полуниця сушена
на 100 г : білки – 0.23г, жири - 0.15г, вуглеводи - 58.97г, харчові волокна – 10г. Калорійність - 289.44 кКал.
24 місяці

  • Полуниця - це дуже смачне і цінне джерело вітамінів;
  • Сушена полуниця зберігає всі свої корисні властивості протягом двох років зберігання і надає сприятливу дію на організм;
  • Сушена полуниця це смачні та ароматні фруктові чіпси;
  • Подрібнені часточки також запарюють, як фіто-чай, готують киселі та компоти, а також начинку для пирогів, булочок, кексів і запіканок;
  • Добре  висушеними часточками полуниці, змеленими в кавомолці, посипають каші, пудинги, суфле, морозиво та інші десерти; 

___________________


- Багата на природні цукри та клітковину, вітаміни й мікроелементи, тонізує і очищає організм;


- Особливо цінні сушені ягоди вмістом пектинових кислот, які сприяють виведенню з організму шлаків;


 - Особливо корисно їх вживати в період загострення сезонних хвороб, а саме пізня осінь і рання весна;


- Лікарями доведено, що постійне вживання полуниці не тільки зміцнює здоров'я, але й нормалізує сон, добре впливає на шлунково-кишковий тракт, виробляє колаген, завдяки чому ваша шкіра виглядає підтягнуто, доглянуто і молодше;


- Полуницю вживають для гарного настрою, як антидепресант, як ліки від стресу, для хорошого сну, від втоми і дратівливості.

___________________


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.


Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.